Mening mening: Steve Mc Laren is een mafkees die het voetbal in Nederland niet serieus neemt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dat Twente-coach Steve Mc Laren er vreemde acties op na houdt hoeft nauwelijks nog betoog want de Engelsman gedraagt zich regelmatig als een clown door als een wildeman de catacomben in te vliegen als erhet veld iets gebeurt wat hij niet goed of anders gezien heeft.

1348729294NDSC08015

Ik kan er niets aan doen maar ik vindt Mc Laren een malloot van een trainer die gisteravond in het bekerduel tegen FC Den Bosch op een prachtige manier op zijn bek ging. Mc Laren dacht het bekerduel tegen FC Den Bosch wel even met een B-team te kunnen regelen maar dat ging mooi niet door want de nummer twaalf van de eerste divisie klopte in eigen huis zijn ploeg met 1-2. Een dag eerder was Ajax ook al zo ‘bijdehand’ om met een B-elftal tegen ONS Sneek aan te treden, gaf: ‘Dicky Dick basisspelers als Driesje Mertens en Kevin Strootman rust en deed Koeman dat bij Feyenoord precies eender De laatste drie ploegen. kwamen, zij het moeizaam, een ronde verder omdat de amateurs het uiteindelijk tegen de profs moeten afleggen maar dat was in Enschede anders. Daar gooit Mc Laren even een paar miljoen aan inkomsten weg door met spelers op te komen draven die dus niet van Den Bosch konden winnen.

Ik vind Mc Laren ook een trainer die, zoals Martine het zo mooi zegt, niet in een trainingspak thuishoort. De Engelsman ‘maakte:’ Twente een keer landskampioen maar waarbij hij heel veel dank verschuldigd was aan spelers zoals Kenneth Perez, Theo Janssen en Blaise Nkufo. Dat waren namelijk de mannen die er mede voor zorgden dat de Tukkers kampioen werden en niet een overgewaaide Engelse coach die er in Tukkerland een wel heel flamboyante levensstijl op nahield.

Maar de directie, lees Joop Munsterman  zal zich nu toch wel een keer achter de oortjes krappen en denken, wat moeten we met deze mafkees. Een trainer die zijn sterkste team niet opstelt en daardoor uit het bekertoernooi gegooid wordt is toch wel een reden om hem in Hoek van Holland op de boot te zetten denk ik persoonlijk.

Opzouten, want er lopen in Nederland genoeg trainers rond die meer voetbalverstand in hun pink hebben dan Mc Laren in zijn hele lijf. In het Europa Cup duel was meneer ook al zo lekker bijdehand bezig door als een razende Roeland allerlei spelerswisselingen door te voeren wat tot een 3-0 nederlaag leidde voor zijn ploeg tegen Levante. Daar wordt Mc Laren hartelijk voor bedankt want daar heeft hij het Nederlandse voetbal een ‘grote’ dienst bewezen. Hoe verder een club in Europa komt zoveel te beter is dat voor het voetbal in ons kikkerlandje maar daar heeft onze vriend uit Engeland schijt aan. Schijt aan de regels heeft hij ook want ondanks de waarschuwingen over zijn bezoek aan de catacomben, en wat niet toegestaan is, blijft hij het doen. Dat soort ‘artiesten’ kunnen we toch niet meer serieus nemen en als onze publiciteitsgeile Joop het Nederlands voetbal wel serieus neemt dan trapt hij de irritant wordende Steve Mc Laren er vandaag nog uit.