Spontane actie: Een elftal voor Remco!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Onderstaand artikel las ik op www.tweenul.nl waarbij ik geraakt werd door het geschrevene. Het ging over 11 jarige Remco Togtema die een agressieve kanker heeft en in Nederland is uitbehandeld en daar gaat het volgende artikel over:

remco op bed

Wietze Dijkstra is trainer van VV Niekerk. Hij wil aandacht vragen voor een inzamelingsactie voor de 11- jarige Remco Togtema. ''Graag wil ik als trainer van VV Niekerk de benefietwedstrijd van zaterdag 3 november voor Remco Togtema (11) onder de aandacht brengen. Deze jongen heeft neuroblastoom, een agressieve vorm van kanker en is in Nederland uitbehandeld. In Amerika kan hij wel intensief behandeld worden maar daar is veel geld voor nodig. Toen dit naar buiten kwam is het hele dorp Niekerk in beweging gekomen. Diverse inzamelingsacties zijn op touw gezet en ook de voetbalvereniging is in actie gekomen. Ik ben dan ook trots om als hoofdtrainer bij deze club te mogen werken. Bij Niekerk blijkt dat sport verbroedert en dat zowel spelers, begeleiders, vrijwilligers een warm hart hebben.

Via deze wijze wil ik mijn trots uitspreken over hoe de voetbalvereniging hiermee om gaat. Ook wil ik mijn dank uitbrengen aan FC Groningen en zijn supporters die massaal in actie zijn gekomen om geld op te halen voor deze zieke jongen. In deze individuele maatschappij is het als trainer soms best moeilijk om te werken maar als je zoiets meemaakt wat nu allemaal gebeurd ben je trots en ontroert maar ook blij dat je als trainer mag werken met zulke fantastische mensen. Dat mag best eens gezegd worden. Zaterdag 3 november staat de wedstrijd Niekerk - FC Groningen (oud/jong) op het programma waarbij veel prominenten aanwezig zijn. Ik wil een ieder oproepen om vooral te komen. Kaarten kosten 4 euro en alles komt ten goede voor Remco4life.''

Wietze Dijkstra

Duidelijker kan een boodschap niet zijn en moet ons tot nadenken stemmen. Een 11 jarige jongen helpen kan en mag niet moeilijk zijn. Gezondheid is iets wat je iedereen gunt maar wat helaas niet altijd de werkelijkheid is. Daarom voetbalclubs in Groningen laat je zien en doe mee aan een spontane actie die zo opeens in mij opkwam en de naam krijgt Een elftal voor Remco!

Het verhaal is heel simpel voor clubs, teams, supporters en alles en iedereen die actief is in de voetbalwereld , we storten gewoon 11 euro op rekening   1086.32.962 Rabobank Leek. Elf euro die ons de kop niet zal kosten maar die er wel toe kan bijdragen dat Remco geholpen kan worden. Daarom nog een keer steun deze spontane actie, Een elftal voor Remco!, en help daar een jongen mee die onze steun goed kan gebruiken.