Bea Venema Erelid Leek Rodenburg

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In februari 2011 ontmoette ik Bea Venema voor de eerste keer door een verzoek of ik haar een keer wilde interviewen voor Puurvoetbalonline en waar ik aan voldeed. Een in alle opzichten bijzonder interview, http://www.puurvoetbalonline.nl/interviews/tafel-gereserveerd/1821-bea-venema-leek-rodenburg-als-vrijwilliger-krijg-je-heel-veel-terug.html , werd het in de verder totaal lege kantine van Leek Rodenburg en waar ik nog regelmatig aan terugdenk.

1351759759N155178 488346554523393 957371461 n

 Bea Venema: Erelid Leek Rodenburg

Maandag 29 oktober stond de algemene ledenvergadering van Leek Rodenburg op het programma en de volgende dag las ik het op Facebook, Bea was tot erelid van Leek Rodenburg benoemd. Een geweldig gebaar van Leek Rodenburg richting Bea die dat als geen ander verdient. Bevlogenheid is een typering die bij haar past is in het in interview te lezen maar alleen met die typering zouden we de vrijwilligster veel te kort doen. Vaak wordt er gezegd, niemand is groter dan de club maar toch, daar zijn uitzonderingen op. Bea is namelijk wel groter dan de club want al zal ze dat zelf nooit toegeven, Bea is Leek Rodenburg!

Een warme persoonlijkheid die met alles en iedereen meeleeft en ook in haar privéleven het nodige heeft meegemaakt zoals ze mij op die bewuste zaterdag in februari 2011 vertelde.

Een bijzonder mooi interview met een super aardige dame die van top tot teen zeer sociaal is ingesteld en dat graag met haar omgeving wil delen. Want Bea geeft veel is ook een constatering die op zijn plaats is en die haar daarom ook zeer geliefd maakt binnen Leek Rodenburg. Ze zal ontroerd zijn geweest toen ze hoorde dat ze tot erelid werd benoemd van het door haar zo geliefde Leek Rodenburg. Dat mag ze zijn want ik weet zeker dat ze het niet verwacht had dat ze tot erelid benoemd zo worden omdat ze alles wat ze doet, zo gewoon’ vindt. Daar doet Bea zich echter veel tekort mee en dat werd door het hoofdbestuur op de juiste waarde werd ingeschat.

Vanuit Ezinge dan ook mijn warme felicitaties voor Bea die ik heb leren kennen als een dame met een hart van goud die het liefst op de achtergrond blijft maar die door ‘haar’ club fantastisch werd beloond voor alles wat ze nog dagelijks aan Leek Rodenburg zal blijven geven.