Mijn mening: Een hoog anoniem eigen meninggehalte en haat was hoog in Rotterdam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Maandag is de dag dat er werkelijk een brij aan wedstrijdverslagen op www.tweenul.nl voorbij komt en waarbij veel van de verslagen voor kennisgeving aangenomen worden.

1348729294NDSC08015

Er zijn er ook bij die gezien de reacties bijna belangrijker zijn dat de komende kabinetsformatie al moet je in alle eerlijkheid wel afvragen of je de harlekijnen in Den Haag nog wel serieus moet nemen. Het serieus nemen van commentaar leverende anoniempjes is na vandaag echter wel helemaal over want 16(!) reacties op het artikel ‘VIBOA effectiever dan Oranje Nassau”, wat volgens een mail die ik ontving door Roel Muskee moet zijn geschreven, geeft eens te meer aan dat het toch helemaal nergens meer over gaat. Alles is in de commentaren toegestaan waarbij degene niet weet wie achter het pseudoniem schuil gaat. Schandalig maar waar maar  wat nog in schril contrast stond met het gedrag van  de toeschouwers die aanwezig waren bij de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Geen Amsterdamse supporters in de Kuip zorgde voor een vijandige sfeer in het mooiste voetbalstadion van Nederland waar sommige supporters totaal geen idee hadden wat er zich op het veld afspeelde. Die hadden maar een doel en dat was om de Ajax-spelers in woord en gebaar maar het liefst letterlijk af te maken. Dat was namelijk het beeld wat ik zag voordat ik rond 12.50 uur naar Kloosterburen vertrok voor het duel Kloosterburen-Bedum.

Ik zag bij veel aanhangers van Feyenoord een haat in de ogen staan die gewoonweg angstaanjagend was en die bij de return in Amsterdam niet anders zal zijn. Dan zullen de Feyenoord-spelers behandeld worden alsof ze complete woonwijken van Amsterdam hebben uitgemoord want dat moet je eigenlijk wel uitgevreten hebben als je de fanatieke aanhang van beide clubs zo bezig ziet tegen de spelers. Na twintig minuten was ik wel klaar met de wedstrijd in Rotterdam en in Kloosterburen bleef het dan ook alleen maar bij het volgen van de tussenstand op mijn telefoon. Bij thuiskomst vanuit Kloosterburen weinig tot niets meer gezien van het spektakel in Rotterdam omdat het verslag van Kloosterburen-Bedum in ieder geval in de steigers moest voordat de lampen uitgingen aan de Peperweg 7 in Ezinge. Vanmorgen las ik de commentaren weer over ‘Pierot’ Van Halst en zijn kompanen en moest ik ook nog even denken aan het artikel van, althans volgens een mail die ik ontving, Roel Muskee. Een artikel met een hoog eigen mening gehalte en waarvan ik dacht, als ik het duel van Kloosterburen-Bedum zo zou benaderen werd  het geen leuk verslag. Of dat nu wel het geval is laat ik graag aan anderen over trouwens maar dat is iets anders. Maar ik heb er domweg geen zin in om spelers, trainers of wie dan ook af te zeiken bij mijn rondjes langs de lijn. Mooiweervoetballers, speler liep er verloren bij  en meer van die ongein, het zal allemaal wel. Langs de zijlijn hoorde ik gisteren iemand zeggen dat de nummer twee van Kloosterburen tekort kwam tegen Bedumer Arjan van der Veen. Dat klopte want Van der Veen is een slimme spits en is met tien goals niet voor niets topscoorder in de vierde klasse C.

Maar de persoon die deze opmerking plaatste wist niet dat Olger Jonker nog maar een paar maanden 16(!) jaar  oud is en door de vele afwezigen bij de thuisploeg wel in de basis moest beginnen. Dan kan en mag het niet de bedoeling zijn om een 16 jarig talent via een kut-opmerking in de krant, althans dat is mijn mening, aan een figuurlijke schandpaal te nagelen en wat dan weer tot allerlei gestoorde reacties zou kunnen leiden zoals de personen op Tweenul doen. Personen die waarschijnlijk  evenveel voetbalverstand hebben dan dat ik heb van alles wat zich onder de motorkap van een auto afspeelt. En ik kan iedereen verzekeren, dat is verdomd weinig!