Het Sterrenteam van Marnix Bakker( trainer v.v.Warffum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Marnix Bakker moest al op jonge leeftijd zijn actieve carrière als voetballer beëindigen. De trainer van Warffum heeft met veel bekende namen uit zowel het betaalde als amateurvoetbal samengespeeld en kwam dan ook tot een fantastisch sterrenteam.

1351504840Nmarnix bakker 001  2

 Marnix Bakker in actie voor Warffum op 24-10-2004 tegen Drieborg

Doel: Rodney Ritsema (v.v.Warffum): Getalenteerde doelman met uitstekende reflexen en een hele goede trap. Is Warffum gelukkig trouw gebleven. Op dit moment keeper van Warffum 1.

Achter:

Anne Bandsma (GVAV Rapiditas): Een uitstekende verdediger die alles kon. Sterk in de duels, kopsterk, opbouwend sterk en snel. Nog steeds actief voor GVAV in het eerste elftal.

Elwin Kloosterman: (VIBOA): Een pleintjesvoetballer die echt alles kon met een bal. Een uitstekende techniek gekoppeld aan een goede trap. Met wat meer flair en mentaliteit was hij nu actief geweest in de eredivisie. Via VIBOA, BV Veendam en Sneek Wit Zwart terecht gekomen bij Flevo Boys. Dit jaar nog een aanbod van PEC Zwolle afgeslagen.

Arnold Kruiswijk (FC Groningen): Was fysiek zijn tijd altijd ver vooruit. Sterk in de lucht, snel, sterk in de duels en een goede linker. Had er op training een broertje dood aan om tegenover Arnold te staan. Na zijn periode bij FC Groningen gespeeld voor Anderlecht, Roda JC en nu SC Heerenveen.

Heinse Dijksterhuis (v.v. Warffum): Samen bij v.v. Warffum begonnen en de laatste jaren ook samen gespeeld. Jarenlang een van de steunpilaren van Warffum geweest. Een verdediger met een sterke inspeelpass en resoluut in de duels. Ook als aanvoerder erg belangrijk voor het team. Helaas vorig seizoen gestopt.

Midden:

Hilbert Korthuis (v.v. Warffum): Vroeger heel veel samen gevoetbald. Uiteindelijk werd de basis op de veldjes gelegd. Een echte spelmaker met een hard schot en een uitstekende vrije trap. Ook jarenlang een van de boegbeelden van Warffum. Jammer dat hij het op jonge leeftijd niet hogerop geprobeerd heeft, was dan completer geweest als voetballer. Aan talent geen gebrek. Nu actief voor het tweede elftal van Warffum.

Mark Veldmate (FC Groningen): Een speler die zijn inzicht koppelde aan een uitstekende techniek. Daarnaast een gangmaker in de kleedkamer en een erg sociale persoonlijkheid. Na FC Groningen gespeeld voor Emmen, BV Veendam, Helmond Sport, Sparta en nu MVV.

Marcel Pannekoek (VIBOA/ FC Groningen): Een uitstekende middenvelder die ook in de voorhoede kon spelen. Tweebenig, atletisch, kopsterk, enorm loopvermogen en een uitstekende balbehandeling. Jarenlang samen gereisd en veel lol gehad. Ook altijd goed contact gehad met vader en moeder. Helaas is vader te vroeg overleden. Na periode bij VIBOA en FC Groningen gespeeld voor Emmen, PKC’83, Harkemase Boys en nu weer terug op het oude nest.

Voor:

Ulco Brinkhuizen (SIOS): Speler met veel techniek en een neusje voor de goal. Te goed voor het niveau van SIOS. Later dan ook terug gekeerd naar VIBOA. Naast veldvoetballer ook een uitstekende zaalvoetballer bij o.a. Leekster Eagles en Futsal Winsum.

Neil Judkins (VIBOA): Een echte spits en een koele afmaker. Veel doelpunten gemaakt in zijn carrière. Met Robert Pol en Michiel Bultena in de A1 twee buitenspelers die het voorbereidende werk deden. Ook een speler die leiding kon geven, zowel in de kleedkamer, op het veld als in de kantine. Na een periode bij Oranje Nassau teruggekeerd bij VIBOA.

Jorrit Sennema (VIBOA): Een speler met erg veel talent, had verder kunnen komen denk ik. Te veel een liefhebber. Zuiver tweebenig, een uitstekende actie, kopsterk en ook erg doelgericht. Na een periode bij Oranje Nassau ben ik hem uit het oog verloren.

Wissels:

Doel: Germen Bouwman (SIOS): Kwam in die tijd net kijken bij de senioren, maar toen was al zichtbaar dat hij enorm talentvol was. Het goede postuur voor een keeper en uitstekende reflexen. Nu niet voor eerste doelman van VIBOA 1.

Achter:

Martin Tillema (VIBOA): Had alles wat een verdediger nodig had. Met name opbouwend uitstekend. Als aanvoerder altijd duidelijk aanwezig en een hele sociale persoonlijkheid. Na een aantal jaren bij Oranje Nassau weer terug bij VIBOA..

Midden:

Bryon Kiefer (GVAV Rapiditas/ FC Groningen): Een echte bikkelaar op het middenveld, die ook nog eens verschrikkelijk goed kon voetballen. Na periode bij GVAV en FC Groningen gespeeld voor BV Veendam en nu actief bij Lelystad ’67.

Voor:

Jeroen van Fastenhout (Warffum): Een enorm getalenteerde voetballer die helaas veel te weinig met zijn mogelijkheden heeft gedaan. Een snelle linksbuiten met een actie, doelgericht en een hard schot. Na een aantal jaren niks gedaan te hebben nu weer begonnen, blessureleed gooit op dit moment roet in het eten.

Trainer: Coen Kiefer: (GVAV Rapiditas): Een gedreven trainer die het maximale van zijn spelers eiste. Kon keihard zijn. Had leuke voetbaleigen vormen en maakte zowel de spelers als het team beter. Niet voor niks zijn we onder zijn leiding kampioen geworden en vertrokken een aantal spelers naar FC Groningen en Veendam.

Leider: Mijn vader Jan Bakker: Bij meerdere van de teams waar ik gevoetbald heb als leider gefungeerd. Ging altijd met mij mee en was super fanatiek.