Mijn mening: Anoniem geneuzel laat het rattenleger reageren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

‘VIBOA effectiever dan Oranje Nassau’ was de kop die boven het verslag op www.tweenul.nl stond wat een of andere anonieme scribent aan het papier had toevertrouwd.

1348729294NDSC08015

Het woord verslag klopt trouwens niet helemaal want de verslaggever ventileerde gewoon zijn eigen mening over van alles en nog wat en wat natuurlijk gevolgd werd door de reacties van een paar anonieme harlekijnen die ons ook weer van allerlei onzin lieten meegenieten. Van de trainer van ON, Henk Konings, deugt geen klote, de spelers van ON zijn mooiweervoetballers, een zich ‘langsdelijn’ noemende mafketel vindt het spel van VIBOA niet om aan te zien en Germaine Beck krijgt van een zich ‘Jan Publiek’ noemende hotemetoot ook een veeg uit de pan.

Zeggen wat je denkt onder een pseudoniem, ik noem het ratten van het laagste allooi die vaak maar op een ding uit zijn, en dat is rotzooi trappen binnen verenigingen en elftallen of waar dan ook. Gisteren, zaterdag 27 oktober, was ik aanwezig bij de wedstrijd FC LEO-VVK die door de Leensters met 6-1 werd gewonnen tegen een, en ze zullen dat ongetwijfeld toegeven, onthutsend zwak spelend VVK. Het kan gebeuren dat een team zwak speelt net zoals het kan gebeuren dat een team in een flow zit die zijn weerga bijna niet kent. De in 1953 overleden sportjournalist Joris van den Bergh schreef ooit het boek Mysterieuze krachten in de Sport wat ging over zaken die tot verbazing van velen gebeurden tijdens sportwedstrijden of evenementen. Dat is namelijk het mooie aan sport, en in het bijzonder aan de voetbalsport, van te voren staat namelijk nooit vast hoe een wedstrijd of seizoen verloopt hoewel dat in veel landen door Match Fixing meer en meer aan het veranderen is.

Als iemand in augustus bijvoorbeeld tegen VIBOA-trainer Marc van Meel had verteld dat hij met zijn ploeg na 8 wedstrijden 24 punten had behaald zou Van Meel waarschijnlijk geen volmondig ja hebben gezegd. Als ik gistermiddag voor de wedstrijd FC LEO-VVK tegen Jan Jaap Zijlstra, de trainer van FC LEO, zou hebben gezegd dat VVK geen pepernoot voorstelde en hij met minimaal vijf goals verschil zou winnen met zijn ploeg zou de Middelstumer zich waarschijnlijk hebben afgevraagd op welk fout feestje ik was geweest of nog erger, die Staal komt rechtstreeks uit een psychiatrische inrichting. Gekheid natuurlijk maar als ik het verslag en de reacties op het artikel ‘VIBOA effectiever dan Oranje Nassau.” lees dan vraag ik mij wel af met welke intentie de anonieme schrijver en de ratten die reageren bezig zijn. Ooit nodigde ik een zekere ‘Lange Klaas’ en zijn anonieme vriendjes uit om aan een discussie op Puurvoetbalonline deel te nemen waar het leger der anoniempjes uiteraard niet op reageerde want de voorwaarde was: je doet mee onder je eigen naam.

Anoniem commentaar leveren, en dat is zo langzamerhand bekend, ik walg er van en zal het op Puurvoetbalonline ook nooit toestaan. De redacties van www.tweenul.nl en www.voetbalprimeur.nl laten het echter wel toe en de reden snap ik wel. Beide sites willen groot, groter en waarschijnlijk de grootste worden wat ik met Puurvoetbalonline ook wel zou willen. Daar zijn al die commentaren, en waarbij vooral bij Voetbalprimeur het woord Kanker je bij honderden keren tegelijk om de oren vliegt, een mooi middel voor want zo scoor je immers bezoekers.

Niveauloze commentaren gebruiken om je bezoekersaantallen op te vijzelen. Ik prijs mij gelukkig dat ik andere ideeën heb om dat te bereiken wat ik met www.puurvoetbalonline.nl graag wil en dat is : Dé site worden waar het pure amateurvoetbal tot zijn recht komt!