Toch maar eens vragen aan Johan Derksen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Donderdag 25 oktober was het weer zover, we werden weer getrakteerd op een avondje Europa League. PSV en FC Twente doen namens ons land nog aan dat spektakel mee en beide kwamen ze ook daadwerkelijk in actie.

1348729294NDSC08015

Rond 18.00 uur begon de voorbeschouwing op RTL 7 en ik weet het niet zeker of dat nu door het programma kwam of niet maar de erwtensoep smaakte van geen kant. Het zou een gemakkelijke avond worden voor Twente en PSV volgens Johan Derksen en René van der Gijp, de twee kenners die aanschoven aan tafel bij Wilfred Genee. Een uur lang prietpraat, wat in dit geval gelukkig af en toe werd onderbroken door een reclame blok, voordat het duel van Twente eindelijk begon kreeg de kijker voorgeschoteld en waarbij ik soms dacht van, doen die twee andere teams wel mee. Twente zou het nog wat lastig krijgen tegen Levante maar PSV zou volgens de mannen een appel-eitje potje spelen tegen een cluppie uit Zweden.

Het resultaat weten we ondertussen want Twente werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd en PSV speelde 1-1 waarbij Tadic zich na afloop afvroeg waar die Russische arbiter mee bezig was in Spanje. Tadic, denk ik dan koop nu ff dat boek Voetbal&Maffia want met jou opmerking toon je aan dat ook jij boter op je hoofd hebt. Boter op hun hoofd wat ook Johan Derksen heeft want de man die overal een mening over heeft heb ik niet horen zeggen dat die Russische flierefluiter de boel liep te naaien.

Met grote regelmaat verschijnen er artikelen van Iwan van Duren en Tom Knipping in de VI waar Derksen hoofd-redacteur van is, die aantonen dat het betaalde voetbal in veel landen dood en doodziek is. Clubs die zaken doen met makelaars die jonge voetballers  wurgcontracten aanbieden en een groot aantal wedstrijden die verkocht worden aan welk goksyndicaat dan ook  zijn nog maar een paar voorbeelden.

Toen ik de openingstreffer van Tadic voorbij zag komen en die vervolgens afgekeurd werd omdat Castaignos volgens de assistent-scheidsrechter buitenspel stond had ik al mijn vraagtekens en wat nog duidelijker werd bij de handsbal van Douglas. Ik kan er niets aan doen maar mijn belangstelling richting het betaalde voetbal neemt meer en meer af omdat je steeds meer het idee krijgt dat je besodemietert wordt. Want hoe mooi de overwinning van Ajax ook is, ergens klopt er iets niet en hoe knap het ook is dat dat Zweedse cluppie, zoals Van der Gijp AIK Solna noemde, PSV op 1-1 houdt, ergens klopt er iets niet.

Scheidsrechter Henk Visscher, die actief is in het amateurvoetbal, vroeg zich op Facebook af hoeveel een voetballer moet verdienen om zijn best te doen. Een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is want er is geen peil meer op te trekken helaas want er komen tegenwoordig uitslagen voorbij waarvan je denkt, dit komt niet goed. De naar Ajax Cape Town vertrekkende trainer Jan Versleijen was eerder werkzaam in China waar, zo vertelde de trainer, echt van alle duels de uitslag al vaststond. Persoonlijk vraag ik mij af wat je in dat soort, volgens Menko Swieringa, Tjoeka Tjoeka- landen te zoeken hebt maar dat is weer een ander verhaal. Corruptie, het giert als een tropische storm door Voetballand Wonderland en gek genoeg hielden de twee kenners aan de tafel bij Wilfred Genee hun kaken over dat onderwerp stijf op elkaar en dat vond ik jammer. Gelukkig hebben we nog een kans om het ze te vragen. Want we kunnen altijd vragen stellen tijdens de reguliere uitzending die ook vrijdag 26-10-2012 weer op de buis zal verschijnen. Daar heb ik deze keer gebruik van gemaakt en gewoon onder het motto, ik ben nu eindelijk wel eens benieuwd wat Johan Derksen, die overal een mening over heeft ,er  zelf van vindt.