Het Sterrenteam van Berend Zijlstra (FC LEO/VIBOA)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het favoriete elftal van Berend Zijlstra VIBOA/ FC LEO is een mix geworden van spelers van het FC Leo van toen en het Viboa van nu.

berend

 Berend Zijlstra als keeper van VIBOA tegen Groen Geel

Doel: Berend Zijlstra

Verdediging:

Bert Boxem, zeker niet de beste voetballer, maar een super wedstrijdmentaliteit, moest je drie keer voorbij. Werd ik gepasseerd, kon je er donder op zeggen dat Bert alweer achter je stond.

Robert van Urk en Peter Pettinga. Afgelopen anderhalf seizoen centraal voor me bij Viboa2. Urk is een geweldige mandekker en Peter voegt veel voetballend vermogen toe.

Hans Zwakenberg, Hans kun je eigenlijk overal neerzetten. Doorzetter, scoort ook nog vaak op belangrijke momenten.

Middenveld:

Dirk Hoogakker, beste voetballer met wie ik ooit samen heb gespeeld! Altijd aanspeelbaar, dacht ook al een aantal schijven vooruit. Ook een type die mij super opving toen ik als jong ventje bij het eerste kwam.

René Oostra en Eric Dijkstra, met Bert en Peter al vanaf de jeugd jaren mee samen gespeeld. René is een dynamische middenvelder met een zeer goed schot in benen. Eric was een beetje een valse spits, technisch, prima kijk op het spelletje ook.

Peter Batema, hele goede creatieve aanvallende middenvelder. Als ventje keek je er tegenop en dan is het wel erg leuk dat je nog met Peter en Dirk hebt samen gespeeld.

Aanval:

Peter Tuit, kopsterke voetballende spits met een Neus voor de goal.

Rick Schaaphok, wie anders, niet veel met hem gespeeld, maar wel van dichtbij meegemaakt tijdens wedstrijden en trainingen. Kan niet om hem heen.

Reserves:

Jeroen Carmio, JC is en blijft een enorm talent. Ben benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen.

Jan Henk vd Leij, gangmaker, alleen al voor de sfeer zou ik hem erbij willen hebben.

 Ramon Kauw, Kez is vooral organisatorisch erg goed aanwezig.

Germen Bouwman, fantastische keeper, die naar mijn idee alleen maar beter wordt.

Trainer: Gerke Kersaan, hij heeft me ooit als jong jochie bij Leo laten debuteren (ik was 15) in een wedstrijd om de Noorderkrantbokaal) en was vorig jaar weer mijn trainer bij Viboa2. Vast niet de beste trainer die ik ooit heb gehad, maar wel een ontzettend fijne man.

Leiders: Ben Breukelman, samen met Willem Vos onmisbaar voor het teamproces in Viboa 2. Duidelijkheid, menselijk. Geweldige (club)mannen ook. Bovendien allebei altijd erg in vorm rond 5 december.