Mijn mening: Wat een misselijk makende stelling DvhN!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Oud- prof Henk de Haan plaatste een foto op zijn facebook account waarop te zien was dat het DvhN een ‘mooie’ stelling had. De stelling was, Ron Jans moet gewoon weer trainer van het kwakkelend FC Groningen worden. 1348729294NDSC08015

Henk drukte zich nog netjes uit in zijn commentaar en dat siert de oud-prof want de oud-voetballer had waarschijnlijk liever iets anders gezegd. Nu ben ik niet moeilijk wat mijn commentaar betreft want ik vindt het een schandalige opmerking van de krant die bij FC Groningen de deur plat loopt maar ondertussen de hoofdtrainer een stoot onder de gordel geeft.

Er waren een redelijk aantal commentaren te lezen die varieerden van dat het DvhN zich verlaagde tot het niveau van de Telegraaf maar er waren er ook enkelen die het met het Dagblad eens waren. In een democratisch land gebeurt natuurlijk altijd maar met een commentaar was ik het roerend eens en die kwam van Kris Groenewold.

Kris gaf aan dat allen die commentaar gaven niet alle dagen bij de trainingen aanwezig waren om te zien hoe Maaskant als trainer met zijn spelers aan het werk is. Ik ben in de voorbereiding een paar keer naar een training van FC Groningen geweest en ik moet zeggen, Robert Maaskant is absoluut geen slechte trainer.

En voor dat iedereen gaat roepen, daar komt Johan ‘wijsneus’ weer aan, ik heb namelijk prima vergelijkingsmateriaal. In de periode dat Martine nog in het Alkmaar woonde bezocht ik regelmatig een training van AZ dat toen nog naast de Alkmaarder Hout trainde. Dat was in de periode dat Co Adriaanse aan zijn laatste jaar bij AZ bezig was en een jaar later werd opgevolgd door Louis van Gaal. Twee prima trainers met prima oefenstof waarbij ik persoonlijk meer gecharmeerd was van de oefenstof en het optreden van Adriaanse. Maaskant heeft als trainer een beetje van alle twee maar kan geen ijzer met handen breken net zoals Van Gaal, Adriaanse dat ook niet kunnen of konden.

FC Groningen heeft op dit moment een selectie die niet top is roept iedereen maar ik zie de laatste weken een team dat met meer passie en vuur speelt dan vorig seizoen en dat kan niet anders, dat is de hand van de trainer. Daarom getuigt het absoluut niet van klasse dat je dit soort stellingen op je abonnees loslaat. Bureaujournalisten werd de sportredactie in een commentaar genoemd wat iets waar ik niet over kan oordelen. Wel weet ik dat het DvhN verdomd weinig aandacht aan de lagere klasses van het amateurvoetbal besteedt. Wel met alles wat maar aan boord is uitrukken naar FC Groningen, Veendam of de hogere klasses in het amateurvoetbal, waar in het laatste geval meestal zeven toeschouwers en een verdwaalde hond of afkomen maar je niet melden bij een ‘lullig’ amateurclubje waar bij iedere thuiswedstrijd een paar honderd toeschouwers langs de lijn staan.

Maar de stelling is duidelijk, het dagblad wil Ron Jans terug als trainer want anders plaats je deze ongein niet. Als ik Maaskant was dan wist ik het overigens wel en dan werd het een heel simpel verhaal, het Dagblad van het Noorden kreeg van mij geen woord weer. Ik ga, naast het vaste ritueel van de maandageditie kopen, ook vandaag een DvhN halen. Dat doe ik niet omdat ik het een geweldige krant vind maar omdat ik benieuwd ben hoeveel personen de stommiteit hebben begaan om op deze werkelijk beneden alle peil zijnde stelling te stemmen.