Mijn mening: De Profvoetballer van tegenwoordig is een wandelende buikspreekpop.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Georginio Wijnaldum vindt dat hij in de media verkeerd is weggezet in een aantal interviews. Daarin liet de middenvelder weten ongelukkig te zijn bij PSV vanwege het uitblijven van een kans. Ook zei Wijnaldum onder meer dat hij dit seizoen tijdens invalbeurten had laten zien een meerwaarde te zijn voor PSV. De meeste ophef was er echter om de volgende uitspraak: 'Eén ding weet ik zeker: dit hou ik niet een heel seizoen vol. In de winterstop wil ik weten waar ik aan toe ben." Via Twitter reageert Wijnaldum op de ophef die zijn interview veroorzaakte bij vooral de PSV-supporters. "Media, media, media. Geen zaken uit de context trekken. Mensen niet alles geloven wat je leest."

Bovenstaand bericht las ik op www.voetbalprimeur.nl en geeft een uitstekend beeld van de tegenwoordige profvoetballer. Want nu er door de blessure van Toivonen een basisplaats voor Wijnaldum dreigt aan te komen is meneer opeens verkeerd geciteerd. Altijd krijgt de media de schuld van onze verwende mannetjes zonder eigen mening. Slapjanussen van het ergste soort want zo langzamerhand veranderd de profvoetballer van tegenwoordig in een wandelende buispreekpop. Niet zeggen wat je denkt maar het riedeltje opvoeren die je door de perschefjes worden voorgekauwd is dat wat de prof van tegenwoordig doet. En als er dan een keer een tekst wordt afgeleverd, en die even later in de media verschijnt, die op het randje is dan schijten ze hun broek vol.

Mensen moeten niet alles geloven wat ze lezen roept Wijnaldum op Twitter want de media heeft het weer gedaan. Ik ben alle interviews van Wijnaldum van de laatste tijd eens na gaan lopen en de oud-Feyenoorder lult zelf uit zijn nek want hij was/is wel degelijk ongelukkig bij PSV. Hij baalt als een stekker dat hij geen basisplaats heeft want net als ieder andere, hij wil voetballen. Dat gaf hij namelijk aan in de interviews die ik las met Wijnaldum en niets anders. Logisch dat hij wil voetballen maar verschuil je nu niet achter, de media heeft zaken uit zijn context getrokken.

Onze grote vriend Glynor Plet van FC Groningen bakte het helemaal bruin hoorde ik zaterdagavond in de kantine van Peize. Tegenspelers en tegenstanders zo vertelde hij in een interview, hij wist er weinig tot niets vanaf en waar in de kantine van Peize door de aanwezigen met verbazing op werd gereageerd. Ik ben al jarenlang geabonneerd op Voetbal International maar betrap mij er steeds vaker op dat ik sommige verhalen oversla omdat het een opzegversje is zoals we ze op de lagere school ook voorgeschoteld kregen. Niets zeggende teksten van voetballers die monddood zijn gemaakt door de betaalde clubs en alleen dat maar zeggen wat bij club en trainer goed ligt. Vervolgens wordt de media beticht van foute berichtgeving als ze iets te ver zijn gegaan met hun teksten waar ze, denkend als een voetballer en niet als een wandelende buispreekpop, normaal gesproken achter zouden moeten staan.