Mijn mening: Roel Muskee heeft helemaal gelijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vorige week las ik op www.tweenul.nl een column van Roel Muskee waarin Muskee aangaf dat bijvoorbeeld RTV Noord wel wat meer aandacht aan het amateurvoetbal mocht besteden.

1350279244NDSC08015

Een duidelijk standpunt en eentje waar ik het ook absoluut eens ben. Op diverse regionale TV- zenders wordt er redelijk wat meer aandacht besteed aan het amateurvoetbal dan in de provincie Groningen. Roel noemde onder andere de aandacht voor FC Groningen als iets wat belangrijker is voor TV Noord. Een waarheid als een koe want richting de FC wordt met groot materieel uitgerukt om de wedstrijd in beeld te brengen, en wordt er nabeschouwd over iets dat overal al is uitgemolken. Het amateurvoetbal heeft zijn charme gaf Roel aan en als regelmatige bezoeker van amateurwedstrijden deel ik zijn mening. Amateurwedstrijden waar regelmatig honderden toeschouwers langs de lijn staan omdat het duels zijn waar het ergens om gaat zou prachtige belden opleveren.

Binnenkort staat bijvoorbeeld de derby’s Eenrum-Warffum en Hunsingo-Kloosterburen, derby’s op het programma en die ook in andere delen van Groningen gespeeld zullen worden.

Het amateurvoetbal heeft absoluut de charme die het zou rechtvaardigen om daar als regionale zender de nodige aandacht aan te besteden want rondom de amateurclubs liggen er duizenden verhalen verborgen in de Groninger klei die het vertellen meer dan waard zijn.

Een beperkt budget wordt er dan snel geroepen gaf Roel aan en die dat overigens dikke onzin vond. Ook dat ben ik met hem eens want waarom lukt iets bij de buurman wel terwijl jou dat niet lukt. Creatief zijn is daar natuurlijk een prima hupmiddel bij en dat moet bij RTV Noord toch wel voorradig zijn.

Het amateurvoetbal en de media zijn geen vriendjes wordt er vaak gezegd maar eerlijk is eerlijk de Ommelander Courant is daar een positieve uitzondering in. Iedere maandag worden de abonnees namelijk verblijdt met een groot aantal wedstrijdverslagen van clubs in de regio. Verslagen voorzien van foto’s waar door de voetballiefhebber naar uitgekeken wordt. Maar om even op de column van Roel Muskee terug te komen, RTV Noord zou zich inderdaad  een stuk populairder maken als ze zich eens serieus op het mooie van het amateurvoetbal in de provincie zouden storten.