Reacties op : Rgioteam Noord Groningen? Wat een circus

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op donderdag 18 oktober schreef ik het artikel Regio Team Noord Groningen? Wat een circus!, waar natuurlijk reacties op kwamen zoals van de voorzitter van de Stichting Regio Team Noord Groningen. Ook kwam er een reactie binnen van de oud-trainer van ondere Sredum, Oosterhoek, TEO en Corenos, Kees Mulder. Beide zijn, en ongecensureerd, te lezen en waar ik, heb tenslotte een eigen mening, nog wel iets aan toe te voegen heb:

naamloos

Reactie Kees Mulder: Johan, volkomen mee eens. Maar dit heb ik al veel vaker uitgesproken. Snap ook niet dat trainer, lees clubs, nog hun medewerking hieraan willen verlenen. Meneer Torrenga heeft mij vorig seizoen gebeld met de vraag of het team een keer tegen mijn "Vriendenteam" kon spelen. Helaas want mijn team speelt één keer per jaar alleen tegen het eerste elftal waar ik trainer ben geweest in de maand juni.

 

Reactie Harry Torrenga: Graag wil ik even reageren op het stuk van Johan "mijn mening" Staal.Iedere keer als het Regioteam Noord Groningen (RTNG) speelt, heeft meneer Staal wel weer iets negatiefs te melden. Volgens hem worden altijd vriendjes geselecteerd en niet de beste spelers uit de regio. Vriendjes worden niet geselecteerd, maar wel spelers die graag willen spelen voor RTNG. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de plaats van handeling, zodat er misschien meer publiek op af kan komen. Het team is dit keer vertegenwoordigd door maar liefst 12 verenigingen. Daarnaast maken 9 spelers hun debuut in het team. En vijf spelers speelden in het verleden al eens voor het onlangs opgeheven jeugdteam.

Wat de keepers betreft: Wim Beukema heeft de pech dat Germen Bouwman voor hem staat bij Viboa. Bouwman, via het Regioteam bij Viboa terechtgekomen, kreeg na de voorbereiding de voorkeur boven Beukema omdat hij het afgelopen seizoen ook al onder lat stond. Ervaring, leeftijd en een goed seizoen zal ongetwijfeld meegespeeld hebben, evenals het feit dat de verdediging (incl. Bouwman) ingespeeld was. Beukema is samen met Bouwman de beste doelman van de regio. En sluitpost Rick Folkerts (Rood-Zwart Baflo) komt uit de buurt en doet het aardig bij zijn club.

Aalderd Duinkerken is destijds op aandringen van Johan Staal geselecteerd, maar viel door de mand. De man op leeftijd, inmiddels 31, kwam te kort en werd volkomen terecht vroegtijdig gewisseld. Hij speelde inderdaad rechtsback, maar ook Sven Smit (linker aanvaller van Hunsingo) speelt bij het regioteam (links) back en doet dat wél heel goed.

In het verleden werden aanvallers Erik Nanninga (SIOS)en Niek Nienhuis (Eenrum) op de backpositie geposteerd. Nanninga werd later back bij Viboa 1 en Niek Nienhuis belandde zelfs bij SC Veendam. Zo kan het dus ook lopen.

Marc van Meel (trainer van Viboa) heeft overleg gehad met Wim Beukema, die aangegeven had graag voor het regioteam uit te willen komen. Ook Robert van Urk (Viboa 2) zal meedoen. Deze verdediger heeft de pech dat door de dadendrang (aantrekken van spelers) van Viboa er geen plek in het eerste elftal is. In de wedstrijd van RTNG tegen Nieuw Buinen afgelopen seizoen, maakte de verdediger veel indruk op Jan Korte (trainer Nieuw-Buinen), nadat hij de razendsnelle Arjan Wiegers (nu SV Veendam) uitschakelde. Ook op rechtsback, terwijl Van Urk misschien ook liever centraal had gespeeld. Zoals altijd heb je verschillende coaches en dus ook verschillende meningen. Johan Staal mag zijn mening hebben, maar moet zich eerst eens verder verdiepen in alles er om heen, alvorens een conclusie te trekken. Verder is het makkelijk om via zijn site de boel af te kraken, behalve Viboa, waar alles volgens hem gaat zoals het moet gaan. Maar als hij zich eens beter liet informeren en daar over zou schrijven, is: "Jojo" daar niet meer zo welkom als hij nu is.

Reactie Johan Staal:

Helaas veel onwaarheden in het artikel van Torrenga en waar ik mij nog het meest aan stoor is de manier waarop Aalderd Duinkerken neergesabeld wordt. Want op mijn, aandringen’ is bezijden de waarheid want volgens mij is iemand iets vragen iets totaal anders. Maar stellen dat de toen 28 jarige Aalderd Duinkerken tekort kwam gaat mij te ver.

Ik bestrijd verder niet dat Wim Beukema een prima doelman is maar dat Rick Folkerts goed bezig is bij Rood Zwart is vreemd als een doelman nog maar kort terug is na een schorsing van zeven wedstrijden. Maar we moeten het niet over namen hebben van spelers maar over een beleid die in mijn ogen niet deugd omdat je spelers moet scouten en wat onvoldoende gebeurt. Ook wordt mijn betrokkenheid bij VIBOA weer aangehaald en als trouwe lezer van mijn site moet Harry weten dat mijn liefde voor het amateurvoetbal in de provincie Groningen verder gaat dan alleen maar mijn vermeende ‘geiligheid’ voor VIBOA. Een voetbalkenner als Harry kan toch niet ontkennen dat het in Winsum goed gaat net zoals dat de insteek van CVVB, De Heracliden, GVAV Rapiditas, Gorecht en ga zo maar een tijdje door is. Harry kan toch ook niet ontkennen dat ik over meer clubs en personen een artikel plaats cq schrijf. En niet meer welkom bij VIBOA , ik denk dat het wel een beetje mee zal vallen want als Johan, JOJO, of zoals ik door sommige leidinggevenden in het UMCG werd genoemd, die kale met zijn grote bek’, ik blijf mijn mening geven over iets wat ik signaleer in de Groninger voetbalwereld of dit nu positief of negatief is en wordt daar gelukkig door velen om gewaardeerd.