Mijn mening: Regioteam Noord Groningen? Wat een circus!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op woensdag 24 oktober speelt het Regioteam Noord-Groningen in Warffum tegen v.v. Helpman (team onder 23). Het regioteam bestaat uit spelers uit heel Noord-Groningen. Dit keer heeft trainer-coach Harry Torrenga spelers geselecteerd van Viboa, SV Loppersum, Corenos, Rood Zwart Baflo, Bedum, Noordwolde en v.v. Warffum. Het Regioteam Noord-Groningen is in 2006 opgericht om het voetbal in de regio te promoten en om talentvolle spelers de gelegenheid te bieden zich in de belangstelling te spelen. Praktische informatie over de wedstrijd Regioteam Noord-Groningen - VV Helpman. Datum: woensdag 24 oktober 2012. Aanvangstijd: 19.30 uur. Plaats: Sportcomplex Westervalge in WARFFUM. De toegang is gratis.

1348729294NDSC08015

Bovenstaand persbericht zat maandag 15 oktober in mijn mailbox maar ik had als, surfer’ al gezien dat er in Warffum gevoetbald werd door het Regioteam Noord-Groningen. Toen ik even verder zocht kwam ik ook een selectie tegen en inderdaad de bekende namen stonden er weer bij waarbij ik de geselecteerde spelers niets in verwijt want een beetje voetballer wil altijd wel voetballen. Maar op de site van het regioteam stond ook de visie van de stichting en daar moest ik wel om lachen. Een visie die als volgt op papier was gezet

De doelstelling van het Regioteam Noord-Groningen is om te fungeren als een soort van voetbal-uithangbord in de regio. We zijn met onze organisatie druk bezig om alles zo goed mogelijk neer te zetten, want ook naar sponsoren toe heb je verplichtingen. De uitstraling die wij naar de buitenwereld hebben moet zo positief worden, dat spelers trots zijn als ze voor het Regioteam worden opgeroepen. We willen graag wedstrijden spelen tegen hooggeklasseerde of interessante voetbalverenigingen, zodat wij kunnen laten zien waar het Regioteam Noord-Groningen voor staat. Wees trots op je voetbalregio, laat zien wie je bent en werk met z’n allen aan een mooi voetbalimago.’’

Prachtige woorden waar in de praktijk helemaal niets van terecht komt want de selecties die worden samengesteld kunnen we gerust onder de noemer, natte vinger werk’ kwalificeren. Ik wil even duidelijk stellen dat het niet de bedoeling is om spelers neer te halen maar als ik kijk naar de doelmannen die zijn geselecteerd durf ik te stellen dat ik er binnen twintig seconden tien uit onze regio kan opnoemen die ik beter vind. En als een speler van VIBOA 2 werkelijk zo goed is waarom speelt hij dan niet in het eerste elftal van de Winsumers.

Ik had mij natuurlijk ook stil kunnen houden en denken, laat lekker gaan Johan, maar dat strookt niet met mijn karakter. Misschien een vervelende karaktertrek voor sommigen maar ik wil en kan er niet omheen dat ik het selectiebeleid van het Regioteam Noord Groningen een aanfluiting vind. Frappant is namelijk dat het aantal voetballers met scorend vermogen wel erg hoog is binnen de selectie. Een beeld wat overigens nooit anders is geweest. De uitstraling naar de buitenwereld moet positief worden las ik verder maar bij veel trainers en spelers hoeft de stichting niet meer aan te kloppen.

Laat ik man en paard nu maar eens een keer noemen met het volgende waargebeurde voorbeeld. Een jaar of drie geleden werd mij door Harry Torrenga gevraagd wat ik in de regio een prima middenvelder vond. Nu wist ik er wel een compleet middenveld maar het moest een naam zijn. Ik noemde Aalderd Duinkerken, maar ik had ook vijf andere namen kunnen noemen. Aalderd, een echte winnaar en een prima voetballer, zag ik wel in een centrale rol op het middenveld van het regioteam. Prompt werd de aanvoerder van Corenos geselecteerd en vond zich vervolgens terug op de rechtsback-positie en werd na twintig minuten gewisseld. Klaar Regio-team voor Aalderd en klaar aanbrengen van spelers wat mij betreft want ik had zoiets van als je advies vraagt en je veegt vervolgens je kont er mee af dan ben ik er wel klaar mee.

Zo zijn er teveel voorbeelden van excessen die in het verleden zijn gebeurt en die het voetbal in onze regio niet ten goede komen. Ik juich ieder initiatief op het gebied van selectieteams uit onze regio van harte toe maar begin dan bij de basis!! Stel een selectieteam onder de 23 uit de gemeente de Marne, gemeente Winsum, gemeente Eemsmond, gemeente Bedum, en zo kunnen we nog wel even doorgaan ,samen en ga daar mee voetballen in de maand juni maar loop niet midden in het seizoen te miereneuken met onbeduidende wedstrijden waar niemand bij gebaat is. Daarom een tip van een liefhebber van het amateurvoetbal: Stichting maak nu eindelijk eens een echt beleidsplan waar je alle clubs in Noord Groningen in meekrijgt en stop met het uitnodigen van je vriendjes. In een selectieteam behoren namelijk de beste voetballers uit onze regio te spelen!