Mijn mening: Een clubreporter doet in de meeste gevallen de waarheid te kort!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als ik bij een club op bezoek kom wordt mij vaak gevraagd of ik de verslagen die op www.tweenul.nl en www.voetbalnoord.nl voorbij komen ook regelmatig lees. Dan is mijn antwoord vaak hetzelfde, Nee ik lees die brij aan wedstrijdverslagen niet of nauwelijks.”

1350279471NDSC08015

Vaak wordt er dan verbaasd gekeken maar zien ze vervolgens aan mijn gezicht dat ik het werkelijk meen. Zo werd ik deze week geattendeerd op een verslag van de wedstrijd Stedum-VVSV’09 waar ik zelf namens de Ommelander Courant aanwezig was. Een wedstrijd waarin, zowel binnen als buiten de lijnen, dingen gebeurden die niet door de beugel konden. Elkaar een gele kaart proberen aan te naaien, geschreeuw vanaf de prachtige tribune richting de VVSV’09 -spelers wat kant nog wal raakte en meer van dat soort ongein maakte dat het geen leuk duel werd in Stedum. Gisteren, zondag 14 oktober, werd mij nogmaals gevraagd of ik het verslag van Stedum-zijde al gelezen had en weer was daar een nee als antwoord. , Moet je toch even doen”, kreeg ik als antwoord en ik besloot om daar gevolg aan te geven. En inderdaad niet objectief geschreven want de overtredingen, die volgens de reporter van Stedum vooral door de gasten werden gemaakt, waren wel degelijk over beide teams te verdelen. Ook het irritant gedrag van VVSV’09- spits Vince van der Veen werd aangehaald maar nergens las ik dat Stedum-verdediger Klaas Lubbers minstens zo irritant speelde. Dat de arbiter niet zou ingrijpen had ik overigens wel verwacht want van scheidsrechters die voorafgaand aan de wedstrijd al met, dertig’ voorbeelden aan komt zetten om iedereen even te vertellen hoe goed hij is wordt ik bepaald niet opgewonden van. Kortom mijn beeld van de wedstrijd was toch anders dan die van de razende clubreporter en als ik scheidrechter was geweest waren Lubbers en Van der Veen er met rood afgegaan onder het motto, wie niet horen wil moet het maar voelen.

Omdat ieder nadeel ook een voordeel heeft en vroeg wakker zijn betekent dat de dag extra lang is bladerde ik nog even verder op www.voetbalnoord.nl en kwam ik een verslag van Eenrum-SVMH tegen. Ook bij dat duel was ik aanwezig om een verslag te maken. Ik treed niet in details maar een ding is mij wel duidelijk geworden, ik lees de verslagen niet meer want steeds vaker zou ik dan in mijn agenda moeten kijken of ik wel bij dezelfde wedstrijd ben geweest dan de clubreporter. Een reporter die namens zijn club in de meeste gevallen een wel zeer eenzijdig verhaal aan de bekende sites toevertrouwt maar helaas de waarheid in de meeste gevallen duidelijk te kort doet!!