KIKA-dag VIBOA groot succes!

Geschreven door Cor Pol op . Geplaatst in Even na praten

Je kon er niet om heen, op zaterdag 13 okt. op het Viboa complex.  Bij aankomst een prachtige vlag van KIKA, met hierop het doel van vandaag, namelijk als vereniging iets dien voor kinderen en dus gezinnen die aanraking zijn gekomen met kanker.

Image8

Onder het nieuwe afdak voor de kantine, een kraampje, met verkoop van oude voetbalshirtjes, kikabeertjes en trainingspakken. Op het kabouterveld een springkussen voor de jeugd. Het ziet er sfeervol uit en langzaam zie je het sportcomplex vol stromen met voetballers (bijna allemaal in het KIKA trainingspak) en supporters. De 1e collectanten maken hun 1e rondje om het veld om geld in te zamelen voor het goede doel. De response is geweldig, bijna iedereen draagt een steentje bij. Ook via de geluidsinstallatie (Ben) wordt regelmatig aandacht gevraagd voor KIKA. Bij de stand vinden de shirtjes gretig aftrek en ondanks dat er al vele trainingspakken verkocht zijn het afgelopen jaar (ruim 400), worden ook nu weer nieuwe besteld. Rond 12.00 begint de snertverkoop, gezien het weer een gouden greep want binnen 2 uur komt het einde al in zicht, een snelle actie zorgt ervoor dat ook de rest van de middag volop snert verkrijgbaar is.

Doorgeven KIKA actie

Inmiddels staat de wedstrijd Viboa 1 – VEV’67 1 op punt van beginnen. Het team van de week gaat voor de spelers en arbitrale trio aan met de KIKA vlag het veld op, een mooi gezicht, kinderen die zich inzetten voor kinderen. Omdat veel ouders uiteraard meekomen is het een drukte van belang. Ook de inmiddels ingerichte hamburgerstand, wordt door velen gevonden. De wedstrijd van het 1e loopt op z’n laatst, Viboa lijkt z’n 1e punten te verspelen, maar gelukkig weet Rick, ver in blessuretijd, met een vuurpijl toch nog te scoren, de vreugde is enorm.

4 tegen 4 toernooi.

Na de wedstrijd toveren de spelers van het 2e het veld om tot een 4 tegen 4 arena en organiseren Bas en Jeroen dit toernooi. Vol overgave spelen de kinderen hun wedstrijden, waarbij veel scoren belangrijk is. Van afstand is het een mooi gezicht, de kinderen aan het voetballen, aangemoedigd door ouders en senioren, de “snert” dames en meiden van de hamburgers druk met de verkoop van de inwendige mens en ook in de kantine is het gezellig druk. Rond 18.00 uur is het voetbal afgelopen en worden de deelnemers door bestuurslid Jelis bedankt voor hun geweldige inzet voor deze actie. Afgesproken wordt dat de kinderen de lijsten op de training terug krijgen en dat er dan ook prijsjes zijn voor degene die het meeste geld bij elkaar gevoetbald en gelopen hebben.

Donaties

 Alle seniorenteams waren de afgelopen week ook met “de pet “ rond geweest, om ook hun bijdrage te leveren aan deze dag en mensen stoppen regelmatig spontaan de organisatie geld toe  Terwijl iedereen onder het genot van een hapje en drankje zat na te genieten van deze dag, werd in de bestuurskamer de (financiële) balans opgemaakt van deze dag. Geweldig als je dan ziet wat er allemaal uit de collectebussen komt. Rond 19.00 uur kan een voorlopig bedrag bekend gemaakt worden van deze dag, want de opbrengst van het voetbaltoernooi, moet nog uitgerekend worden en ook de opbrengst van de trainingspakken zijn nog niet verwerkt, maar voorlopig is er ruim 2000,-bij elkaar gehaald. Een geweldig bedrag, voor 1 dag en dit zal nog oplopen, maar nog belangrijker is de spontane inzet van iedereen aan deze dag.

Dank je wel

Graag willen wij als organisatie van deze dag iedereen bedanken voor zijn of haar inbreng aan deze dag, het zij met persoonlijke inzet, het zij met financiële steun, mensen ALLEMAAL BEDANKT. Wij zullen jullie op de hoogte houden wat het uiteindelijke eindresultaat van deze dag is geweest.

Namens de organisatie van deze KIKA-dag:  Jelis en Bert

Bron: www.viboa.nl

Reacties