De Supervrijwilliger van VIBOA is ....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Om bij VIBOA de supervrijwilliger te bedenken is eigenlijk onmogelijk want velen zouden daarvoor in aanmerking komen.

1350209391N262100 167199843345485 6498945 n

Kees Pol

Wie niet zou je eigenlijk zeggen want of  je nu Ben Breukelman, Klary Schepel, Jelis Schuiling, Bert de Vries, Dolf Werkman, Cor Pol, Otto Mekel of een van alle andere vrijwilligers zou noemen, de keuze zou altijd gerechtvaardigd zijn. Toen ik zaterdag op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg arriveerde waren er inderdaad velen van de hierboven genoemde vrijwilligers aanwezig dus bedacht ik mij, dit gaat hem niet worden, aan de supervrijwilliger van VIBOA een artikel besteden.

Maar opeens, en het was bijna half drie, klonk er  opeens een ander stemgeluid over het hoofdveld van VIBOA dan die er normaal gesproken klinkt. Geen Kees Pol die de opstellingen bekent maakte maar Ben Breukelman die de honneurs waarnam voor de afwezige speaker van VIBOA. Ben deed het uitstekend maar eerlijk is eerlijk, ik mistte Kees.

Kees Pol is ook de man die als kabouter-trainer zijn gelijke niet kent zo heb ik met eigen ogen een paar keer gezien. Kleine voetballertjes de eerste beginselen van de voetbalsport bijbrengen zoals alleen Kees dat kan maakt hem bijzonder en waarbij zijn liefde voor VIBOA onvoorwaardelijk is. Kees is VIBOA wat overigens ook geldt voor zijn broer Cor en die er samen voor zorgen dat de toeschouwers bij wedstrijden van VIBOA op een werkelijk uitstekende wijze op de hoogte gehouden worden van de tussenstanden bij de overige wedstrijden in de klasse van VIBOA en de opstellingen van beide teams die op dat moment aan de Schouwerzijlsterweg spelen.

Nogmaals Ben deed het fantastisch maar Kees is Kees en uniek in zijn soort. Uniek in zijn soort wat hij zoals gezegd ook bij de kabouters is want ook daar wordt ‘Kabouter Kees’ op handen gedragen en heeft hij al menig voetballertje zien doorstromen naar de F-pupillen van VIBOA. Daar dacht ik gistermiddag toen het stemgeluid van Kees Pol niet over het sportcomplex schalde en die daarom voor deze keer door Puurvoetbalonline tot supervrijwilliger van VIBOA wordt benoemd.