Het Sterrenteam van Gertjan Hageman(CVVB)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vrijdag 5 oktober was ik op bezoek bij Gertjan Hageman die in alle sterrenteams van spelers van CVVB genoemd werd als een geweldige voetballer, gangmaker en winnaar. Ook Gertjan stelde, naast zijn medewerking aan een interview die de komende week op Puurvoetbalonline zal verschijnen, een sterrenteam samen en die hieronder te lezen is.

1350109372Nduel Hageman Huisman1993

Duel tussen Gertjan Hageman en Hendrikus Huisman

Toen mij gevraagd werd om een sterrenteam te maken realiseerde ik dat ik bijna altijd in sterrenteams gevoetbald heb. In de jeugd bij Astrea met onder andere Jack Suiveer en Harrie Zwiers werden we bijna elk jaar kampioen. En in de senioren voetbalde ik altijd met de beste voetballers van hun lichting. In elk team en met elke voetballer heb ik mij prima vermaakt en kijk er met heel veel plezier op terug. Zelfs de oude mannen waar ik nu in speel zijn allemaal sterren (in de kleedkamer en in de kantine).

Keeper: Edwin Venema: Edwin had de bijna onmogelijke taak om Gerald Gras op te volgen. Maar gelukkig was Edwin een echte klasbak. Het vreemde was dat hij zijn linkerarm niet boven zijn schouder kon tillen. Om een hoge bal uit de lucht te plukken gooide hij met zijn rechter hand zijn linkerarm in de lucht. Heel apart. Maar het zal maar weinig mensen opgevallen zijn want ook hoge ballen pakte hij moeiteloos. Edwin was kon ook uitstekend meevoetballen en had een fantastische trap. Hij hoefde de bal niet uit te trappen, ook vanaf de grond legde hij moeiteloos de bal over een verre afstand op je ‘stropdas’. Edwin straalde rust en klasse uit!

Rechtsback: Gerbrand Bolt: Daar zullen weinig tegenstanders met plezier aan terug denken. Gerbrand was supersnel, ging er altijd overheen en hield moeiteloos 20 keer per wedstrijd de achterlijn van de tegenstander. Dat doet hij nog steeds in ons oude mannenelftal. Gelukkig komen zijn voorzetten nu wel aan.

Laatste man: Bert Rozeboom: Buiten een uitstekende en bikkelharde verdediger en hele goede en slimme voetballer. Als ik tijdens het partijspel op de training tegen hem speelde zocht ik altijd een andere directe tegenstander op. Een vervelende beenbreuk heeft hem helaas veel parten gespeeld.

Voorstopper: Jack Suiveer: Super fanatiek en bikkelhard, maar had ook een echte winnaars mentaliteit. Jack bracht dit zowel tijdens de wedstrijden als op de trainingen. Mooi voetballen is leuk, maar om kampioen te worden heb je winnaars nodig. Daar stond Jack garant voor.

Linksback: David van der Kam: Een fantastische voetballende verdediger. Op jonge leeftijd in het eerste gekomen als linksback en later Bert Rozeboom als laatste man opgevolgd. Bij David zit overal een idee achter. Hij ging een jaartje naar ACV om te bewijzen dat hij de hoofdklasse aan kon en kwam daarna gewoon weer terug. Inmiddels plant hij ook zijn trainerscarrière zorgvuldig en is erg succesvol bij het 2e van CVVB. Het is een kwestie van tijd dat hij hoofdtrainer van CVVB (of de fusieclub) wordt.

Rechtshalf: Chris Slager: Snel, diepgang, een goed overzicht en een uitstekende trap. Een hele goede voetballer en altijd gezellig en vrolijk. Je kon helaas niet de oorlog met hem winnen. Hij heeft wel in dienst gezeten, maar was hospik, dat zegt genoeg.

Verdedigende middenvelder: Pieter van der Zee: Een werkelijk uniek exemplaar. Volgens mij had Pieter net zo goed acteur kunnen worden want vanaf het moment dat hij een voet op het sportpark zette speelde hij een toneelstuk. Met Pieter nooit een saai moment. In de kleedkamer, in de wedstrijden en tot diep in de nacht een echte gangmaker.

Aanvallende middenvelder: Peter Schollema: Peter is met de bal aan voet geboren (broer Eddy trouwens ook). Voor mij staat Peter Schollema synoniem aan voetballen en aan CVVB. Peter was/is een geweldige voetballer die heel belangrijk is geweest in de lange periode dat Peter in het eerste elftal van CVVB speelde. Een uitmuntende voetballer!

Linkshalf: Wilfred Bronsema: Een echt voetbaldier met een tomeloze inzet en wedstrijdmentaliteit. Een clubman in hart en nieren.

Linkerspits: Edwin Roeters: Alias de superman. Met 16 jaar gedebuteerd op 1e klas niveau. Fantastische inzet en karakter en een hele goede voetballer. Legde altijd heel veel energie in de trainingen en in de wedstrijden. Niet kapot te krijgen, ook niet na de wedstrijd (tot heel diep in de nacht).

Rechterspits: Andre Koopman: De beste centrumspits met wie ik ooit gevoetbald heb. Had echt alle goede en slechte eigenschappen die een topspits nodig heeft. Vaak onbegrepen, maar o zo heerlijk om in je elftal te hebben. Hij stond altijd op de juiste plek.

Wissels: Gerald Gras: Ook een echt voetbaldier en een fantastische keeper. Door zijn inzet en mentaliteit was hij ook een middelpunt van het team. Binnen en buiten het veld een gouden gozer!

Remy van der Wal: Een man waar ik veel respect voor heb. Als klein mannetje had hij een droom dat hij in het eerste wilde voetballen. Als rechtsback had hij Gerbrand Bolt voor zich, de beste rechtsback van CVVB ooit (tot nu toe). Maar Remy bleef altijd positief en gedreven. Uiteindelijk is Remy in het eerste gekomen en is nog heel veel jaren heel belangrijk geweest. Remy is, net als zijn vader en broer, een echte clubman en zal dat altijd blijven.

Harke Rutgers: Een uitstekende middenvelder en net zo slim als Peter Schollema. Moest vanwege knieproblemen helaas veel te vroeg stoppen.

Hans Vos: De opvolger van Jack Suiveer. Dat is ongeveer hetzelfde als Gerbrand Bolt opvolgen, bijna niet te doen. Maar Hans Vos was uit het juiste hout gesneden. Na een paar jaartjes was hij uitgegroeid tot een van de steunpilaren van het eerste. Prachtige kerel.

Eddy Schollema: De broer van Peter. Net zo slim, alleen iets langer en iets meer aanwezig. Eddy kon zowel in de spits als laatste man goed uit de voeten. Eddy wilde altijd voetballen en met hem en Peter in het team was je al een heel eind op de goede weg.

Rolf de Boer: Samen met Harrie Zwiers de meest talentvolle voetballer waar ik mee gespeeld heb. Rolf was destijds hét talent van CVVB en is ook naar FC Groningen gegaan. Na de jeugd kwam hij gelukkig weer terug en toen hadden wij inmiddels een erg goed elftal. Rolf was de slagroom op de taart. Op jeugdige leeftijd speelde hij op 1e klas niveau al erg goed en dat viel zo op dat hij weer de stap kon maken naar SC Heerenveen en Ajax Capetown.

Trainers: Bert Vos en Jos Jansen op de Haar. Bert Vos heeft de spelers van mijn generatie tactisch een stuk slimmer gemaakt. Met Jos Jansen op de Haar uit de 4e klasse gepromoveerd en heel veel met gelachen.

Leider: Jako Slager. Een prachtige kerel. Stond altijd voor ons klaar. En dat heel veel jaar achtereen.