De drie meest memorabele wedstrijden van..Manfred Munters(De Fivel)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Manfred Munters voetbalde jarenlang voor het eerste elftal van Fivel en aan Manfred vroeg ik wat zijn drie meest memorabele wedstrijden waren. De verdediger/middenvelder van het ‘andere Oranje” noemde er twee want als derde noemde hij de derby’s tegen Middelstum, waarbij een wel heel speciaal voor Manfred Munters was.

1349933922N614766 267625896686913 957980722 o

 Manfred Munters(De Fivel)

1. Het seizoen 1999-2000 was het jaar dat het kampioensduel uit tegen PKC moesten spelen. We stonden op de drempel om te promoveren van de 4e  naar de 3e  klasse. We hadden nog een puntje nodig en die moest behaald worden uit tegen PKC. Twee bussen met supporters reisden mee naar het woonwagenkamp in de Stad. We kwamen met 1-0 achter maar gelukkig scoorde Barry Bakker later alsnog de gelijkmaker. Dit werd door ons niet meer weggegeven en werd naar jaren weer eens een kampioenschap behaald door het 1ste elftal van De Fivel. Helaas was het verblijf in de 3de klasse maar van korte duur…we waren net Volendam, de heen en weer. In de komende jaren kwamen we telkens in een andere klasse terecht, degradaties werden weer opgevolgd door promoties etc….

2. In het seizoen 2003-2004 moesten we promotiewedstrijden spelen tegen Pesse Via een periodetitel konden we promotie afdwingen. Dit moest gebeuren door een uit en thuiswedstrijd tegen Pesse. In eerste wedstrijd werd uit gespeeld. Op een schitterend veld en een kantine als een pannenkoekenhuisje werd er met 2-2 gelijk gespeeld. De thuiswedstrijd werd 0-0 waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Onze Portugese keeper, Perdo Gomes, eiste een hoofdrol op door twee strafschoppen te stoppen, waardoor een promotie een feit werd.

3. Als derde heb ik de wedstrijden tegen Middelstum. Deze derby bracht altijd iets extra’s. De strijd en passie die je in deze wedstrijden kon opbrengen hadden iets speciaals. Een keer, deed ik zelf niet mee (schorsing), stond Middelstum op het punt om kampioen te worden. Wij kwamen daar met een gehavend team aanzetten maar zoals ik al omschreef kwamen er extra krachten vrij voor deze wedstrijd waardoor we in een mum van tijd met 0-3 voor kwamen, uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 3-5 en werd het feestje van Middelstum uitgesteld….