Een mooi rondje langs Zeerijp en Uithuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De uitreiking van de trofeeën aan nummer twee, Edwin Dijkstra (Noordpool) en nummer drie, De Fivel-keeper Ruud Kuizinga, was nog steeds niet gebeurd wat mede kwam door twee tragische ongevallen bij in eerste instantie en later bij De Fivel.

1349431578NIMG 2652 2

Ruud Kuizinga( nummer 3  Sporthuis Winsum/Puurvoetbalonline Keepersklassement)

foto: J. Kooistra (De Fivel)

Donderdag 4 oktober was het eindelijk zover, nadat Germen Bouwman op 1 september als nummer één van het Puurvoetbalonline/Sporthuis Winsum Keepersklassement voor aanvang van het duel VIBOA-LTC zijn trofee+ wisselbeker in ontvangst had mogen nemen, dat ook nummer twee en drie hun prijs in ontvangst mochten nemen.

Na contact met beide trainers, Ronald Vermeulen(De Fivel) en Willem Kluin werd het dus donderdag 4 oktober. Zo werd het eerst Zeerijp waar het ‘andere’ Oranje om 20.00 uur trainde en we voor aanvang van de training de prijs aan Ruud zouden overhandigen. Een grote spelersgroep was getuige van de uitreiking van de prijs aan hun doelman die een prima seizoen gekeept had. Een seizoen waarin hij in 24 duels 30 goals tegen kreeg, wat een gemiddelde van 1.24 per wedstrijd betekende aan tegengoal.

Een prestatie waar de huidige trainer van De Fivel, Ronald Vermeulen niet echt verbaasd over was. ,,Ruud is voor ons van grote waarde want qua talent zou hij zeker hogerop kunnen spelen. Het is echter een clubman die De Fivel trouw blijft en waar wij erg blij mee zijn.”

De doelman was zelf ook blij met zijn trofee en gaf aan dat wat hem betrof er na dit seizoen wel een vervolg mocht komen waarbij de eerste plaats zeer welkom zou zijn. De doelman van De Fivel bedankte uiteraard ook de spelersgroep want vertelde Ruud, zonder teamgenoten ben je als keeper natuurlijk niets.’

1349431427NIMG 0317

Edwin Dijkstra samen met zijn teamgenoten Foto: Jan Huizinga Uithuizen

Na de uitreiking in Zeerijp ging de reis naar Uithuizen waar trofee nummer twee uitgereikt zou worden aan doelman Edwin Dijkstra. De 32 jarige doelman werd voor aanvang van het seizoen 2011-2012 gebeld door trainer Willem Kluin die met een acuut keepersprobleem zat. De doelman werd gevraagd of hij het eerste team uit de brand wilde helpen voor een paar wedstrijden wat uiteindelijk een compleet seizoen werd.

Een seizoen waarin hij ook nog een vinger brak en Edwin Dijkstra daardoor aan 19 duels toe kwam. Negentien wedstrijden waarin hij 23 tegentreffers moest incasseren betekende dat hij op een gemiddelde van 1.21 eindigde en wat de tweede plaats betekende in het Sporthuis Winsum/Puurvoetbalonline Keepersklassement betekende. Na de training werd de trofee uitgereikt en duidelijk was te zien dat de doelman trots was op zijn tweede plaats. Ook zijn teamgenoten deelden in de vreugde zoals de foto laat zien.

Zo werd het een mooi rondje door Noord Groningen als afsluiting van het eerste jaar van het keepersklassement die ondertussen zijn tweede jaargang is ingegaan en waar de komende dagen de eerste officiële tussenstand online van zal komen.