Reactie 3 op FC Lewenborg-Niekerk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Aan de hand van de reacties van de leider van v.v. Niekerk en scheidsrechter Strampel voel ik me geroepen om te reageren.

Ik heb met plezier beide reacties gelezen naar aanleiding van het artikel  Had de scheidsrechter een off day ? Laten we het hopen!.

naamloos

Allereerst de reactie van de leider van v.v. Niekerk: Uiteraard zal ook hij niet geheel objectief zijn in zijn oordeel en zijn Niekerk-hart laten meespreken en dondersgoed weten dat er vast dingen zijn gezegd die niet kunnen. Ik speel zelf inmiddels mijn 15e seizoen in een eerste elftal en als ons team drie penalty’s tegen zou krijgen binnen een kwartier (de vraag of dit terecht is even buiten beschouwing gelaten) dan worden er zeker weten dingen gezegd tegen een leidsman waar je later van denkt dat dit niet had gemogen. Zoals de leider terecht aangeeft, emotie speelt een grote rol tijdens een voetbalwedstrijd. En dat is net waar het in de reactie van de scheidsrechter ontbreekt. De beste man komt natuurlijk met de beste bedoelingen naar een wedstrijd (zoals ik er van uitga dat iedere scheidsrechter dat doet). Ik kan me echter niet voorstellen dat hij niet één fout(je) heeft gemaakt. Zoals de leider van Niekerk aangeeft worden er door zowel spelers als scheidsrechters fouten gemaakt. Vergeet hierbij niet dat we allemaal amateurs zijn.

 De heer Strampel gaat hier echter volledig aan voorbij en geeft aan dat het allemaal maar aan de spelers en begeleiding van Niekerk ligt. Kom op meneer Strampel, als u zelf gevoetbald hebt (of in ieder geval het spelletje begrijpt) snapt u wat emotie in voetbal betekent: soms net even over de schreef gaan (fysiek of verbaal). Vervolgens is daar de scheidsrechter die daar gepast tegen optreedt. Ik durf daar te allen tijde als speler mijn excuses voor te maken als dit onverhoopt gebeurt maar dan mag je toch ook verwachten dat een scheidsrechter zijn fouten in een wedstrijd ook toegeeft (hiermee niet doelend op dhr. Strampel overigens want ik heb de wedstrijd niet gezien). Mijn mening is dat respect wederzijds is en je deze moet verdienen. Als een scheidsrechter zijn fout durft toe te geven in een wedstrijd, in plaats van te dreigen met kaarten als de leidsman gepast gewezen wordt op zijn fout, heeft hij mijn respect!

 Ik ben mij natuurlijk bewust dat een beslissing niet teruggedraaid wordt maar we zijn allemaal mensen en die horen te communiceren om elkaar te kunnen begrijpen en respecteren.  Op die manier maak je het voor spelers, scheidsrechter en supporters een wedstrijddag om wekelijks naar uit te kijken (op welk niveau dan ook).

Pascal Koolhof