Een rondje Sauwerd en ik krijg een boodschap mee

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag werd het een rondje Sauwerd waar ik namens de Ommelander Courant aanwezig was bij het duel tussen SIOS en Sauwerd. Een in meerdere opzichten leuk duel want in Stedum voetballen een aantal, dat aan een van de rubrieken van Puurvoetbalonline hebben meegewerkt en bij SIOS kwam ik een oude bekende tegen.

1349266853Nauke

Twee jaar was Auke Doornbosch buiten het gebied van de Ommelander Courant werkzaam en troffen we elkaar niet of het moest al per telefoon zijn. Auke was in de periode dat ik als jeugdtrainer actief was bij FC LEO daar werkzaam als hoofdtrainer en dat schept een band natuurlijk. Nadat hij bij FC LEO vertrok kwam ik hem later weer tegen bij Corenos en Noordpool wanneer ik daar namens de Ommelander Courant aanwezig was.

Maar twee seizoenen dus even niet en ik vond het dan ook leuk dat hij weer in het verspreidingsgebied van de OC opdook. Het werd dus even bijpraten in Sauwerd en de gedreven coach was nog steeds niets veranderd. Kritisch naar zichzelf en altijd proberend om zijn team beter te laten voetballen. We kletsten wat bij en opeens vroeg ik aan de SIOS-trainer of hij zelf nog actief was als speler. Dat bleek nog steeds het geval te zijn vertelde hij maar waar hij direct aan toevoegde dat hij bijna gestopt was. De reden van zijn bijna genomen besluit was dat in het team waarin hij voetbalde bijna alle mislukte acties begeleidt werden met een vloekwoord.

‘We voetballen op een niveau wat niet lager kan en als er dan na iedere mislukte actie op elkaar gescholden moet worden gaat de lol er een keer af. Emotie hoort bij sport dat weet ik ook en ook ik zeg weleens iets wat niet altijd even correct is. Maar zoals een paar weken geleden ging mij te ver. Ik voetbal omdat ik het spelletje nog zo leuk vind maar dat gaat snel achteruit als er alleen maar gescholden. Daarom heb ik vorige week ook niet gespeeld en zal er in de derde helft wel over gesproken zijn want een paar dagen later werd ik door de elftalleider opgebeld met de mededeling dat de groep toch ook vond dat het anders moest. Daarom ben ik er morgen ook weer bij want ik vind het zelf voetballen nog steeds veel te leuk om te stoppen.”

Een mening die aan duidelijkheid niets te wensen overliet en ik zag aan het gezicht van Auke dat hij het meende. Toen ik van het veld afliep gaf hij aan dat ik dit wat hij mij vertelde wel op Puurvoetbalonline mocht plaatsen want zei Auke, hopelijk is het een les voor veel spelers want echt wat wordt er vooral bij de lagere teams veel gescholden tegen elkaar.”

Dat laatste ben ik wel een beetje met de SIOS-trainer eens want laten we eerlijk zijn, wie heeft als voetballer nooit een keer gedacht, dit had ik beter niet kunnen zeggen tegen een teamgenoot, tegenstander of scheidsrechter.