Twee reacties op: Scheidsrechter een 'off day' ? Laten we het hopen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Onderstaande reacties kwamen binnen op mijn artikel: Scheidsrechter een off day? Laten we het open! Een artikel dat ik schreef naar aanleiding van de wedstrijd FC Lewenborg-Niekerk die in een 11-3(!) overwinning voor de thuisploeg eindigde.

naamloos

Elftalleider Marco Oosting schreef daar een artikel over op www.tweenul.nl en dinsdag had ik Marco aan de telefoon. De elftalleider kon 48 uur later nog geen enkele verklaring bedenken waarom arbiter Strampel Niekerk zo ernstig had benadeeld. Ik heb overigens ook het verslag gelezen van de zijde van Lewenborg en ik moet zeggen dat dit verslag niet alleen met een oranje bril op is bekeken maar ook met een oranje pen is geschreven. Want een ploeg die in vier duels vier keer scoort is natuurlijk niet de ‘wonderploeg’ die het verslag ons deed geloven. Samen met Marco kwam ik tot de conclusie dat de 11-3 niet in de doofpot moet verdwijnen en ik heb aangegeven dat Puurvoetbalonline verder op ‘onderzoek’ uit zal gaan want ik blijf een 11-3 eindstand in de wedstrijd FC Lewenborg-Niekerk een vreemde uitslag vinden.

Geachte heer Staal,

Zojuist uw artikel gelezen betreffende de wedstrijd Lewenborg-Niekerk. Ik zelf ben de schrijver van het betreffende artikel op twee nul en leider van het 1ste zondag elftal van de VV Niekerk. Wat mij/ons zondag is overkomen kan ik nog steeds niet omschrijven. Meestal is de emotie en woede na het weekend wel voorbij, maar na deze wedstrijd blijven bij mij toch ook heel veel vragen hangen die helaas waarschijnlijk onbeantwoord zullen blijven. Echter aan omkoping had ik zeker nog niet gedacht. Wat mij inderdaad tot op heden het meest bezig houd is wat is de drijfveer van zo iemand om een leuke middag voor spelers/begeleiding en publiek te verpesten?

 Wij als voetballers en begeleiding maken vele fouten en ook zeker scheidsrechters mogen deze best maken. Natuurlijk is er dan reactie en emotie. Maar wat ik zondag heb meegemaakt is een dieptepunt in mijn voetbalgeschiedenis. Blij dat de jongens zich keurig hebben ingehouden en geen zware overtredingen hebben gemaakt. Enorm veel respect over en weer tussen spelers in het veld. Laten we inderdaad hopen dat dit een incident was en dat de boeken op het gebied van omkoping in het amateurvoetbal nog even in de kast kunnen blijven liggen. Leuk om uw reactie op de wedstrijd/uitslag te lezen.

vriendelijke groetMarco Oosting

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maar er kwam nog een reactie binnen en dat gebeurde via de sociale media. Omdat Puurvoetbalonline open en transparant is plaatsen we uiteraard ook die reactie. De reactie komt van Ard Torrenga die aangeeft het niet met mijn artikel eens te zijn:

Wat is erger .....de "offday" van de onpartijdige Strampel of het zeer partijdig (gemeen) fluiten, zoals de scheidsrechter Smedes vorig seizoen deed. Dat leek dan nog meer op matchfixing: gele kaart in de eerste minuut om niets, twee gele kaarten voor een speler binnen 10 minuten, rode kaart voor iets wat hij nooit heeft gezien.......was gewoon een aanfluiting, maar daar mocht niet over geschreven worden. Puurvoetbalonline kwam toen met een reactie (mening), terwijl ze niet eens bij de wedstrijd aanwezig was geweest. Zo ook nu weer. Puurvoetbalonline heeft weer een mening (neigt naar beschuldiging richting scheidsrechter Strampel), terwijl ze niet bij de wedstrijd aanwezig is geweest..........zeer foute journalistiek!!!

Ik weet natuurlijk niet wat Ard graag wil lezen maar ik spreek alleen maar iets van ongerustheid uit over iets wat ik hoop dat nooit zal gebeuren. Namelijk dat de gokwereld ook voet aan de grond zal krijgen in het amateurvoetbal. Ik hoop en denk ook dat dhr. Strampel een off day heeft gehad en dat hoopt de v.v. Niekerk ook omdat ze in het verleden eerder onder leiding van scheidsrechter Strampel hebben gespeeld en de arbiter een prima wedstrijd floot. Dat is wat ik over het commentaar van Ard wil zeggen want de rest van het geschrevene neem ik graag voor kennisgeving aan.

Johan