Het Sterrenteam van Jaap van Straten(FC LEO)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Jaap van Straten was een multifunctionele voetballer van FC LEO die op bijna alle posities heeft gespeeld. In de 10 jaar dat hij in het 1e elftal speelde kwamen er veel hoogtepunten voorbij. Twee kampioenschappen en de wedstrijden tegen ON Sneek zijn de oud-voetballer daar het meeste van bijgebleven. Dieptepunten waren zijn vele gele en rode kaarten. In zijn sterrenteam staan niet de meest voor de hand liggende spelers waardoor ook dit team weer een speciale is.

 174274 100000462317823 1471100011 n

 Jaap van Straten

Doel Peter Schikan: Was nooit een vast waarde maar in geval van nood kon je altijd een beroep op hem doen. Altijd een betrouwbare keeper.

Rechtsachter Geert “Lato” Ritsema: Dankt zijn bijnaam aan de gelijkenis met deze Poolse voetballer. Geert was beroemd om zijn geweldige strafschoppen met buitenkant rechts.

Laatste man Rinze Reiding: Boomlange, beer van een verdediger. Was moeilijk te passeren.

Voorstopper Harry Koning (met bril): Als het lukte om hem te passeren kwam je hem steeds weer tegen. Had de gave om zijn tegenstander de wedstrijd uit te lullen.

Linksachter Jaap van Straten: Ik heb mijzelf hier opgesteld omdat dit de positie is waar ik mijn beste wedstrijden heb gespeeld.

Links midden Martin Hofman: Goede middenvelder, geweldige teamspeler. Door hem kon ik altijd veel mee opkomen.

Centrale middenvelder Arjen Haaima: Had een goede techniek en een prima overzicht.

Rechtsmidden Mart de Groot: Heb ik maar kort mee gespeeld maar hij kon goed voetballen en was een rustpunt in het team.

Rechtsbuiten Jan Henk van der Ley: Geweldige teamspeler met een bikkelharde schot. Schoot in de kampioenswedstrijd tegen Poolster een strafschop keihard op de paal, kan gebeuren. Op de training erna zou hij  deze even kopiëren en dat gebeurde.

Spits: Harry Koning (zonder bril);            Geweldige spits met een neusje voor de goal.

Linksbuiten: Henk Bareveld: Supersnelle speler, zorgde altijd voor dreiging.

Trainer: Hilbrand Waalkens: Helaas niet meer onder ons. Een geweldige man die op een fantastische manier een hecht team van ons maakte.

Wissels: Het hele zaalvoetbalteam van oll Hörn. De namen zeggen genoeg: Peter Batema, Bennie Batema, Dick Hoogakker, Hans Hoogakker, Gerhard Tammens en Eddie Tammens.

Met deze jongens voetbalden we vanaf de lagere school dagelijks op straat.