Mijn mening: Had de scheidsrechter een off day? Laten we het hopen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In het DvhN las ik de ‘korfbaluitslag’ van 11-3 in de wedstrijd FC Lewenborg- Niekerk en op www.tweenul.nlstond een uitgebreid verlag van dit duel.

1349157622NDSC08015

Een uitslag van 11-3 komt in de derde klasse van het amateurvoetbal zelden voor en nadat ik het verslag gelezen had hoopte ik inderdaad  dat de arbiter een off day had. Sinds ik het boek dat Declan Hill schreef over omkoping in de voetbalwereld en het boek Voetbal&Maffia gelezen heb kijk ik toch even anders richting voetballand wonderland.

Een passage in Voetbal&Maffia was er een van die mij aan het denken zette, goksyndicaten gokken op alles waar maar op te gokken valt en dat gaat verder dan veel mensen denken.”

Ik kan er niets aan doen, en beschuldig niemand maar ik moest vanmorgen WEL aan die passage denken. Want te lezen viel inderdaad dat het de gokbendes in China, of waar ook ter wereld, het maar om ding gaat en dat is poen verdienen en niets anders. Er mogen nu best mensen zijn die hardop gaan lachen en denken dat ik paranoïde geworden ben maar dat ben ik echter niet. Een oud- docent van de BOL-opleiding die ik op het UMCG mocht doen, en waar ik met uitstekende beoordelingen voor geslaagd ben, noemde mij tijdens de diploma-uitreiking’ een cursist die recht voor zijn raap was met een gezond stuk boerenverstand.’ Je kunt er volgens mij slechter afkomen bij een diploma-uitreiking  en zijn opmerking koester ik tot op de dag van vandaag dan ook nog steeds.

Toen ik aan de situatie dacht van drie strafschoppen binnen een kwartier ontkwam ik er niet aan,  een vrijwel identieke situatie had ik in het boek Voetbal&Maffia gelezen. Ik zal niet beweren dat scheidsrechter Strampel omgekocht is maar ik denk wel dat Declan Hill, Iwan van Duren en Tom Knipping hun wenkbrauwen zouden hebben gefronst als dit in het betaald voetbal zou zijn gebeurt.

Toch bleef de passage, goksyndicaten gokken op alles waar maar op te gokken valt en dat gaat verder dan veel mensen denken.” door mijn hoofd spoken want zo eerlijk als ik ben dacht ik even, het zal toch niet waar zijn. Het zal toch niet waar zijn dat goksyndicaten ook al binnen het amateurvoetbal actief zijn. Een van de anoniempjes op Twee Nul gaf het volgende commentaar:’ Volgende keer maar niet zo sportief spelen, misschien krijg je dan minder kaarten. Je weet het maar nooit. De goede man zal een off-day gehad hebben.

Voor een keer hoop ik dat anoniempje gelijk heeft en Strampel inderdaad een complete off day had en de wedstrijd daarom de nek omdraaide waarbij hij twee ploegen en de toeschouwers in opperste verwarring achterliet. Het voetbal raakt steeds meer verrot werd er in Voetbal&Maffia gezegd en we moeten uitkijken dat de in veel landen volkssport nummer één niet om zeep geholpen wordt door de diverse goksyndicaten die overal actief zijn. Een verontrustende ontwikkeling zit er domweg aan te komen en wat door de velen nog steeds niet gezien wordt.

Daarom, laten we in godsnaam hopen dat scheidrechter Strampel via de media aangeeft dat hij een complete off day had want anders blijf ik de uitslag van 11-3 winst voor FC Lewenborg tegen Niekerk nog heel lang een vreemde uitslag vinden.