Mijn mening: Volgens mij zei Robert Maaskant wat anders

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De meeste maandagen is het een vast ritueel, mijn door Aleida( van De Boezeroen in Ezinge waar je bijna allles kunt kopen) achteruit gelegde DvhN ophalen. Iedere maandag het Dagblad lezen doe ik alleen maar om te kijken wat er over de diverse amateurclubs geschreven wordt en ook pik natuurlijk  het nieuws over ‘de trots van het noorden’ even mee.

1346657282NDSC00148 1

Zo las ik een artikel over Robert Maaskant die niet tevreden was over de fluitconcerten die na tien minuten al op zijn ploeg neerdaalden, en waar hij niets van begreep. Dat ben ik wel een beetje met de Rotterdammer eens want het geduld van de supporters is tegenwoordig niet erg groot, zeg maar gerust nihil. Wat dat betreft reageert de supporter precies eender als veel clubbestuurders die ook niet meer het geduld hebben om een trainer te laten bouwen aan een team. Nee, ze moeten er direct staan, de trainers en spelers want het draait maar om een ding en dat is degradatie ontlopen, Play offs halen of kampioen worden. Want de kassa moet rinkelen.

De Groningen-supporters en Maaskant waren/zijn nog geen vriendjes waar als ik Robert was ik niet echt wakker van zou liggen. Echte vrienden leer je pas kennen in slechte tijden en de zich vrienden noemende grappenmakers die alleen langs komen als je succesvol bent moet je met een mooie wreeftrap de deur uit trappen.

Daar ging het mij echter niet om want in het artikel stond namelijk een leugen en dat is veel erger. Robert Maaskant of de journalist die het heeft geschreven liegt namelijk dat hij barst!

De laatste woorden die Maaskant in het artikel sprak waren, ik ga nu eerst een lekker biertje drinken.

Woorden die of niet kloppen of Maaskant heeft altijd gelogen dat hij geheelonthouder is. Ik heb via google en oude VI even wat opgezocht en steeds weer kwam naar voren dat Maaskant geen alcohol drinkt. Dat is raar een trainer die een biertje gaat drinken terwijl hij geen alcohol drinkt. De ‘slimbo’ zal zeggen dat Maaskant een maltje tot zich neemt maar daar geloof ik niets van. Of Robert Maaskant lult uit zijn nek of die journalist schrijft maar wat.

Vorige week kreeg ik via derden te horen dat ik er van beticht werd dat ik de rubriek ‘De Stelling van Puurvoetbalonline’ zelf zou opleuken door de antwoorden wat ‘mooier’ te maken. Ik moest daar wel om lachen want als de panelleden hun eigen antwoorden niet terug zouden lezen zou het feest snel afgelopen zijn denk ik persoonlijk.

Maar toen ik het artikel had gelezen bedacht ik het volgende wat Maaskant misschien wel gezegd zou kunnen hebben . ‘Ik heb mooi schijt aan die gasten die bij het minste of geringste gaan fluiten. Wij hebben drie punten in de tas en ze kunnen van mij allemaal een dikke lul krijgen.’

Misschien, en met nadruk op misschien, heeft Robert dat wel gezegd maar dacht de journalist wel, laat ik dat maar niet opschrijven en maar wel iets anders van maken. Dat is een keuze natuurlijk maar in dit geval de verkeerde want ik geloof er niets van dat Maaskant een biertje tot zich heeft genomen want overal was te lezen dat hij het niet lust……