Het Sterrenteam van Ronnie Medema( v.v.Middelstum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het sterrenteam van ‘Mister’ Middelstum mocht natuurlijk niet ontbreken op Puurvoetbalonline. Ronnie Medema speelde namelijk tweeëntwintig jaar in het eerste elftal van de v.v.Middelstum. De middenvelder kwam met een prachtig team op de proppen en had verder nog een paar opvallend uitspraken bij de omschrijving van de spelers in zijn team.

 

1348733993Nfotoronnie

 Ronnie Medema in actie voor Middelstum foto: Jan Lüürssen

Doel: Tiemen vd Laan: Beste keeper die Middelstum heeft gehad. Had uitstraling en er stond wat tussen de palen! Menig spits van de tegen partij schuwde het 1 tegen 1 duel met hem. En een echte penalty killer.

Rechtsback: Willem Poel: De Alves (Barcelona) van Middelstum. Bestreek de gehele rechterkant, en voorzag de spitsen van prima voorzetten.

Laatste man: Allard Zoestbergen: Echte Italiaanse verdediger, zowel op training als in wedstrijden. Corrigerend de beste! Had een hekel aan koppen.

Voorstopper: Pieter Klaver: Forse, robuuste verdediger met een enorme pegel in zijn rechterpoot. Moest vaak gecorrigeerd worden door Allard in woord en gebaar.

Jan Jaap Zijlstra: Multifunctionele speler: Op alle posities inzetbaar aan de linker kant. Echte linkspoot en kopsterk. Wordt ooit trainer van Middelstum!

Rechtshalf: Ronnie Medema: Laat het aan anderen over de kwaliteiten van wat ik wel en niet had.

Mid Mid: Willem Koopman: Was vroeger mijn voorbeeld. Hij zei altijd dat je van jezelf moest zeggen dat je de beste was. Hij straalde dat ook uit in het veld.

Altijd aanspeelbaar en ijzersterk aan de bal. Speelde menig tegenstander uit de wedstrijd op zijn manier. Had bovendien een echte winnaarsmentaliteit.

Linkshalf: Bayram Turkman: Temperament volle speler, met een korte dribbel en wat een echte bal afpakker was. speelde zijn beste wedstrijden tegen De Heracliden, waar Eric de Vries zijn directe tegenstander was. Weet dat Eric hier menig nachtmerrie aan over heeft gehouden.

Rechtsvoor: Henk Medema: Technisch de beste waar ik mee samen heb gespeeld. Wist vaak van geen kans, toch een kans te creëren.

Spits: Wessel Steendam: Speler die je soms een gehele wedstrijd niet zag, en plots in zijn eentje een wedstrijd kon beslissen door zijn individuele klasse. Heeft helaas veel te vroeg moeten stoppen met voetbal vanwege knie problemen. Gaat nu door het leven als Sikko Ceulemans.

Linksvoor. Leon Milcovic: Sterke jonge spits, die het beste tot zijn recht kwam in een twee spitsen systeem. Had gemakkelijk op een hoger niveau kunnen acteren. Helaas aan het eind van vorig seizoen afscheid moeten nemen. Hij koos voor het meisje en niet voor het voetbal. Speelt nu bij een club in Wenen.

Reserves. Alwin Zwerver: Op dit moment sluitpost van het 1e elftal. Weet zeker als hij dit leest, als Broekie van dit Sterrenteam, dat er iets bij hem begint te groeien en waar hij trots op is. Na 3 jaar op een lager niveau te hebben gespeeld als veldspeler is hij nu onomstreden,waar de club ook trots op is. Maar het belangrijkste is dat hij punten pakt, zowel vorig seizoen als nu. Zowel binnen als buiten het veld altijd aanwezig.

Henk Huitsing: Sobere en rustige verdediger met een prima pass.

Bert Koster: Heb Prikkie geselecteerd, afgezien van zijn voetbal kwaliteiten,puur als persoon en als voetbalvriend. In één woord een Gouden kerel!

Johnny Huizenga: Voor de meeste beter bekend als Wepe. Echte stylist met een fluwelen traptechniek. Kon in zijn eentje een wedstrijd beslissen d.m.v. een actie of rechtstreeks uit een vrije trap. Ook in de zaal was het een speler om van te likkebaarden.

Trainer: wil er niet specifiek een noemen. Wat ik wel kan zeggen is dat iedere trainer die hier aan het roer heeft gestaan vv Middelstum als een fantastische club heeft ervaren. En wat ik zelf als het mooiste beschouw, is dat ik met iedere trainer nog wel contact heb, zowel op de velden als privé.