Het Sterrenteam van Koos Sikkema(De Heracliden)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ook aan Koos Sikkema vroeg Puurvoetbalonline of hij een sterrenteam wilde samenstellen en dat was voor de man die als een van de commissieleden van De Heracliden voor Spieren alle lof verdiend dat er maar te bedenken valt, geen probleem:

1348391880N487371 440532439304247 1046593129 n

Koos Sikkema (uiterst links op de foto)

Doel Martinus Wassing: Een gedreven en gepassioneerde keeper. Diep respect voor deze man. Tevens een echte levensgenieter die volgens mij geen vlieg kwaad doet.

Rechts back Derk Batema: Daar had je een zware kluif aan als aanvaller. Soms meedogenloos voor zijn tegenstander. Had een legendarische schaar in de benen en was een goede voor de KNVB. Hij pakte nogal eens een kaart.

Laatste man Peter Dijkema: Stond altijd goed en had oog voor zijn mede spelers.

Links Back Gerben de Groot: Groot en snel en had een goede trap over hem.

Rechts half Erik de Vries: Een mannetjes putter. Ongelooflijk loop vermogen, sterk aan de bal, scorend vermogen. Ging elke wedstrijd voor 200%. Had één nadeel, het lag nooit aan Erik.

Voorstopper Niek Dokter: Kon een wedstrijd lezen en had een goed overzicht. Was bijna niet te betrappen op verkeerd loopacties. Goed in slimme balletjes geven.

Links half Jan Vink: Tactisch een goede voetballer. Wist precies wanneer hij diep moest gaan en kon ook wel een goal maken. Was wel eens te negatief tegenover zijn medespelers.

Op 10 achter de spits Dick Oosterhuis: Ik heb alleen in de jeugd met Dick mogen voetballen. Hierna vertrok hij naar FC Groningen waar hij het net niet heeft gered. Is na FC Groningen naar toen hoofdklasser v.v. Appingedam gegaan. Hier heeft hij ongekende goede jaren mee gemaakt en is met Appingedam nog algemeen Nederlands kampioen bij de amateurs geworden. Helaas is Dick na zijn Appingedam periode gestopt met voetballen. Ik had hem nog graag bij ons terug zien komen. Dick had alles wat een goed voetballer nodig had. Een echte topper, die leefde voor het voetbal.

Rechts buiten Fred Uil: Snel, sterk, hard schot en kon mooi juichen als die had gescoord.

Spits Anno Wassing: Ik zou bijna zeggen, wie kent hem niet. Voetbalt al jaren bij de club en is in mijn ogen een clubicoon. Heeft gewoon een neusje voor de goal. Echt een geweldige spits. Had net als Erik de Vries wel op een hoger niveau kunnen voetballen. Gelukkig voor de Heracliden niet gebeurd. Bleef de club trouw, zoals dat in mijn ogen ook hoort.

Links voor Sybrand v/d Veen: Vriend van de scheidsrechter. Was snel en speelde op het randje van buitenspel. Werd dan ook vaak voor buitenspel terug gefloten terwijl dit niet zo was. Dit leverde wel eens een discussie met de dienstdoende scheidsrechter op. Hoe vaak ik van hem wel niet gehoord heb: “scheidsrechter man, kijk dan zelf”

Trainer: Ik ga voor Henk Buikema, hoewel Jan Postma ook een prima trainer was Henk had net even meer voetbalinzicht dan Jan en was een echt voetbaldier. Duidelijk in de dingen die hij wilde zien. Ook in het coachen tijdens de wedstrijd wist Henk dit duidelijk over te brengen.

Reserves:

Reserve doelman: Pieter Buikema. Nu heb ik nooit met Pieter samen in een vertegenwoordigend elftal van de Heracliden gespeeld, maar heb hem wel mogen trainen. Pieter wou er altijd voor gaan en dat sierde hem als sportman. Is de laatste jaren in Hera 1 echt gegroeid tot een betrouwbare sluitpost.

Ronald Knol: Na Dick Oosterhuis ook een prima nummer 10. Kon ook in de spits en had scorend vermogen.

Pieter Bolt: Teamspeler en degelijke middenvelder, tevens een geweldige persoonlijkheid. Jammer dat hij naar Corenos is vertrokken. Hoewel ik het wel begrijp als je naar Roodeschool bent verhuisd.

Jan de Boer: Dat is er echt een uit de oude doos. Was laatste man in Hera 2 in begin 90er jaren. Zette alles wat voor hem stond op de goede plek. Kreeg daardoor zelf weinig te doen.