De Supervrijwilliger van v.v.Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een nieuwe rubriek op Puurvoetbalonline is de rubriek waarin we een vrijwilliger van een amateurvereniging in het zonnetje zetten.

Bij iedere vereniging waar ik in de weekenden namens de Ommelander Courant kom tref ik ze wel. De vrijwilligers die al jarenlang aan de club verbonden zijn en de stille krachten zijn waar een vereniging op draait.

Ooit vertelde oud-voorzitter Geert Timmer mij dat de voetbalvereniging Kloosterburen over ruim tachtig vrijwilligers beschikte. Ik geloofde Geert graag want Kloosterburen staat bekend als een vereniging waar ze zelfwerkzaamheid bijna tot kunst hebben verheven. Om binnen de voetbalvereniging Kloosterburen een ‘Supervrijwilliger’ aan te wijzen was dan ook gemakkelijke keuze maar ergens ook weer wel.

Annelies Reitsma-Stiekema is namelijk al jarenlang als secretaris actief binnen de voetbalvereniging en mag met recht een belangrijke pijler binnen de vierde klasser genoemd worden. Annelies is geen type van, ik moet op voorgrond staan maar wordt binnen de voetbalclub zeer gewaardeerd om haar inbreng. Een inbreng die overigens niet alleen gebaseerd zijn op haar kwaliteiten als secretaris maar die nog een stapje verder gaan. Annelies, en haar partner Harry, zijn er namelijk ook verantwoordelijk voor dat een de dragende spelers van het eerste team de achternaam Reitsma draagt.

Peter Reitsma, die dit seizoen al weer drie competitietreffers achter zijn naam heeft staan, is namelijk de zoon van Annelies en Harry die als oud Eenrumer nu binnen de voetbalvereniging Kloosterburen de nodige vrijwilligersactiviteiten verricht. Een voetbalfamilie binnen een voetbalbolwerk zou je kunnen zeggen, want wat zal het soms een hectische toestand bij de Reitsma’s zijn geweest waar ook Marco Laura, Wendy, Peter en Harry jarenlang en in het geval van Peter en Wendy nog steeds voor de withemden uitkwamen. Ook toen was Annelies de stille kracht die zorgde dat alles reilde en zeilde waardoor alles en iedereen in huize Reitsma toch maar vooral op het voetbalveld aanwezig was.

Maar alle gekheid op een stokje, het werk van een secretaris wordt door velen zeer regelmatig gebagatelliseerd als zijnde dat het allemaal wel meevalt want alles is immers digitaal. Grotere kul kan er echter niet uitgekraamd worden want het moet allemaal wel gebeuren en degene die dat vertellen zijn vaak de eerste die roepen dat ze er de tijd niet voor hebben omdat ze het erg druk hebben. Daarom is mijn ‘Supervrijwilliger’ bij de voetbalvereniging Kloosterburen deze keer, Annelies Reitsma die ondanks een druk bezet leven, het secretariaatschap van de v.v. Kloosteruren er 'gewoon' even bij doet.