Reind Verdenius(v.v.Gruno): Een geboren voetbaltrainer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

‘Reind Verdenius( Dutch Street Cup team Groningen) wil zijn droom waarmaken’ stond er boven het interview dat ik op 5 april 2012 maakte met de man die langzamer hand zijn leven weer oppakte na jaren van ellende.

1333616584NIMG 6115

Een interview dat het nodige teweeg bracht in voetballand wonderland want binnen Gruno, de club waar hij vroeger voor had gespeeld, werd het interview ook gelezen. De contacten werden dankzij Puurvoetbalonline gelegd en Reind keerde weer terug bij zijn grote liefde, de voetbalvereniging Gruno. Mooi vond ik dat want sinds het moment dat ik Reind voor de eerste keer ontmoette hadden we een klik, zoals men dat zo mooi kan zeggen. Twee voetballiefhebbers die in vierentwintig uur vijfentwintig uur over voetbal kunnen praten, past namelijk altijd.

In het interview had Reind het ook over een droom, een droom die hem ooit als trainer richting het betaalde voetbal zou moeten brengen. Toen hij dat vertelde keken we elkaar aan en ik zag dat de rasvoetballer het tot in het diepste van zijn ziel meende. Dat was iets wat hij wou maar beiden begrepen we dat hij dan een hele lange, en een bijna onmogelijke weg te gaan zou hebben.

Binnen Gruno kwam men er al snel achter dat Reind meer in zijn mars had dan alleen maar voetballer zijn en hij werd er trainer van de D3 en sinds kort ook van de E2. Gisteravond kreeg ik een mail van Reind en ik wist niet wat ik las, maar eigenlijk wel wist, Reind Verdenius is een geboren trainer. Hij was namelijk beoordeeld door de KNVB hoe hij als trainer/coach bij een jeugdteam te werk ging en zijn resultaten waren in een woord, geweldig.

Uitstekende beoordelingen kon hij mij laten zien en ik was blij voor Reind, die ik ook als persoon hoog heb zitten, dat hij als aankomende trainer aan zijn missie begonnen is. Anders kan ik het namelijk niet zien want zo ken ik hem, iemand die na jaren van ellende dankzij de voetbalsport, het Dutch Strret Cuo-team en Gruno zijn leven weer heeft opgepakt.

Waar een interview tot kan leiden weet je nooit natuurlijk maar ik ben eerlijk, dit had ik niet verwacht.Diep respect is op zijn plaats voor het voetbaldier Reind Verdenius die ik als trainer een mooie toekomst voorspel en ook gun. Bij Gruno wordt hij gekscherend de ‘Patrick Kluivert van Gruno’ genoemd omdat geen sterveling ooit had verwacht dat de oud-speler van onder andere Ajax en Barcelona trainer zou worden.

Ik weet het zeker van Kluivert gaan we in de toekomst ongetwijfeld prima dingen horen als trainer maar dat gaat ook met Reind gebeuren want, Reind Verdenius is een geboren trainer!