Sterrenteam leidt tot prachtig mailverkeer!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dat de rubriek ‘Het Sterrenteam tot iets moois zou kunnen uitgroeien had ik natuurlijk gehoopt want ook ik ben een liefhebber van  verhalen over teams van vroeger. Verhalen die  vaak  bol staand van humor en waar namen in te lezen zijn die bij velen een kreet van herkenning doen oproepen.

Middelstum

Dat er zelfs prachtig mailverkeer door ontstaat is iets wat ik niet direct verwacht had maar wél erg leuk vind! Daarom hier onder het mailverkeer tussen twee voetbalvrienden,Bert Koster en Eric Boskamp, die voor de v.v. Middelstum uitkomen

Bert,

 Als meest onzichtbare speler van de laatste 4 decennia van onze vereniging, ben je voor mij in 1 keer alle anonimiteit ontstegen. Licht geëmotioneerd las ik gisteren mijn uitverkiezing in jouw "Sterrenteam" op www.puurvoetbalonline.nl . Potverdorie, samen met de levende mythe Sikko Bix in de voorste gelederen. En dan al die "sterren" om mij heen. Wat te denken van doelwachter Alwin. Al bij zijn aankomst per treksloep in 1959 leek hij voorbestemd minstens 40 jaar het Middelstumer doel te verdedigen. Middels een uitstapje als voetballer lijkt hem dit zowaar te lukken. Ook de door jou genoemde en door mij geroemde kanjer Sjoerd Pool is natuurlijk een verhaal apart. In mijn herinnering speelde Sjoerd vanuit de jeugd in het 4e met o.a. Henk Grommers. En van daaruit is hij heel langzaam gebracht, totdat- ik denk- Nanno Kranenborg hem contracteerde en sinds die tijd was Sjoerd niet uit het 1e weg te denken. Voetballend misschien niet top, maar qua instelling, kracht en tactisch vermogen een onmisbare schakel in de Middelstumer defensie.

Daarnaast bewandelde Wessel natuurlijk dezelfde weg. Ook ooit in de jeugd voorbestemd om te schitteren op het vlaggenschip, maar opgevangen door Hindrik Schollema c.s. in het 3e en later gevormd door Hans Verkerk bij het 2e om uiteindelijk onder Jos Bolt/ Herman Hazeveld tot wasdom te komen in het 1e. Zoals eerder reeds geschreven nemen de prestaties van Sikko soms mythische vormen aan. Ik kan mij echter ook genoeg wedstrijden herinneren, dat menig medespeler hem vervloekte als die weer een kans miste, of niet meeverdedigde. En dat laatste deed die bitter weinig, ha ha!

En dan Opa Koopman. Tot op heden kan ik mij niet herinneren, dat hij ooit in een duel van de bal is gekregen. Ook nu hij op bijna 60-jarige leeftijd zijn wedstrijdjes slijt in de grotten van de nationale voetbalbond, is zijn balvastheid ongeëvenaard. Toch is er in de loop der jaren wel iets veranderd. Was die in het verleden de man, die altijd irritaties opriep en tegenstanders het bloed onder de nagels vandaan haalde. Tegenwoordig pakt Willem neutraal zijn wedstrijdjes mee en wordt de directe tegenstander niet meer gefileerd, geschoffeerd, of anderzijds in de mangel genomen. Ook hier lijkt het verstand met de jaren te komen.

 Aan dat laatste wordt wel eens getwijfeld, als je Ronnie bezig ziet. Zelfs tijdens trainingspartijtjes kan hij zijn ongebreidelde neiging naar winst niet onderdrukken. Ruim 20 jaar was deze geboren winnaar een fenomeen op de Hogelandster velden, maar ook tegenwoordig is de "laatste der Mohikanen" een absolute liefhebber, die je liever mee dan tegen hebt in de partij.

Een andere speler die je graag bij je in het team had was natuurlijk Henk Medema. Een prachtige stylist die hopelijk binnenkort zijn rentree viert bij het 45+ team. Jij kunt je de goal bij Oranje Nassau nog herinneren, maar ik vergeet nooit meer de treffer van Henk in de afscheidswedstrijd van Wessel (?). Vanaf de aftrap schoot Henk de bal over 50 meter over het (niet kleine) hoofd van Martin Bulthuis. Doelpunt. Ook kan ik mij nog wedstrijden herinneren tijdens de Noorderkrantbokaal, dat Henk niet was af te stoppen en ballen panklaar legde voor Piet "sorry jongens" de Winter. Prachtige speler.

Verdorie Bert, je hebt weer wat teweeg gebracht. In ieder geval bij mij. Helaas zal jouw inbreng bij Middelstum 4 nooit hetzelfde niveau halen, als de samenstelling van jouw Sterrenteam. Maar bij deze is je dat vergeven. Zolang jouw hoogtepunten reiken tot bed en de computer, zullen wij bij Middelstum 4 niet meer de illusie hebben van jou een topprestatie op de groene mat te verlangen. Maar met deze kennis, is het voor ons als medespelers in ieder geval een stuk makkelijker voetballen.

Bert, nogmaals dank voor je adoratie jegens mij en gestelde vertrouwen. Ik waardeer dat ten zeerste en zal, daar waar mogelijk, mij voetballend gedienstig opstellen en jou meesleuren naar (andere) ongekende hoogte(s)punten.

Eric

 Bossie,

Adoratie is een groot woord maar met al je lichamelijke beperkingen moet ik toegeven dat het je aan talent niet ontbreekt. Heb enigszins zitten te wikken en wegen. Getwijfeld over bijvoorbeeld Tiemen van der Laan (slecht een enkele wedstrijd mee gespeeld), Gerald Lier, Karsten Lalkens en Peter Goossen en hopelijk geen klinkende namen vergeten wat natuurlijk de grootste valkuil van deze rubriek is. Misschien dat jij nog namen mist? Overigens is Ronnie het volgende slachtoffer van Staal's dadendrang. Ben benieuwd of hij jouw talenten ook onderkend of dat hij andere voorkeuren heeft (ik kan mij voorstellen dat hij liever Pietertje Pool in de spits heeft b.v.). Overigens heeft jouw prachtig relaas over het 35+- en 45+ voetbal ook Puurvoetbalonline bereikt. Ik hoop dat Johan aan ons denkt als zijn site zo'n commercieel succes wordt dat zijn bomen tot in de hemel reiken, haha.

 Van de titel meest onzichtbare voetballer kom ik waarschijnlijk niet meer af binnen de club. Karsten Westra orakelde zelfs al over 'Het Gat'. Wel hoop en (ver)wacht ik nog (op) enige memorabele momenten  want heel soms verbaas ik mijzelf gelukkig ook nog wel eens. Mocht dit niet gebeuren dan heb ik zo te lezen altijd nog mijn bed en computer om mijn gedachtengoed voort te planten.....

 Jij ook dank voor je mooie woorden, toevoegingen en herinneringen en ik hoop je morgen weer te zien op het trainingsveld met al onze makkers......