v.v. Middelstum nieuw in competitie 45+

Geschreven door Eric Boskamp op . Geplaatst in Even na praten

 Met het 35+ en 45+ voetbal maakte ik enkele weken geleden kennis in Hoogkerk maar ook in Middelstum zijn ze bekend met dit ‘fenomeen’

Middelstum

Een van de spelers, schreef onderstaand verslag en ik moet zeggen het verslag heeft mijn belangstelling voor het 35+ en 45+ nog Meer gewekt.

Na een succesvolle start eind vorig seizoen met een 35+ team (ook wel “mooi weer voetbal” genoemd door de KNVB) bij de VV Middelstum, werd er nu in de zgn. najaarsreeks gestart met een 35+ én een 45+ team. Met een ruime selectie van 24 mannen werkten we toe naar de climax op vrijdagavond 14 september. Het 35+ team moest in Hoogkerk spelen tegen Oosterparkers, WIJC (vriendenploeg met o.a. oud-prof Melchior Schoenmakers) en Hoogkerk 2. Voor het 45+ team stond een reis naar Vries op de planning, alwaar de plaatselijke trots VAKO (Vriezer Activiteit Kenmerkt Ons), Amicitia VMC en Oosterparkers de tegenstanders waren.

Slagregens

Onderweg naar Vries teisterden ware slagregens onze auto’s en de motivatie om te voetballen slonk enigszins. Maar aangekomen bij het sportpark te Vries bleek Pluvius uitgeraasd en wandelden wij vol goede spanning richting de kleedkamers. Onze tegenstanders waren ook al aanwezig en dus kon begonnen worden met omkleden, gevolgd door een korte warming-up. Gevoelsmatig waren we er klaar voor, maar een blik in ieders ogen toonde toch een beetje angst en onzekerheid. Ook de aanblik van onze routineus ogende tegenstander zal daar debet aan geweest zijn. Deze Stadjers van Amicitia waren we nl. al een keer tegengekomen op een toernooitje bij Velocitas en toen maakten ze een aardige indruk (zacht uitgedrukt). Maar goed, wie A zegt ……………

Overwinning

Al snel bleek Amicitia 3 maatjes te groot en ondanks 2 treffers van onze kant, maakten de 8 tegentreffers gewag van onze eerdere vrees. We werden aan alle kanten voorbij getikt en gelopen. Met dit gegeven aan boord maakten we ons op voor de 2e wedstrijd tegen thuisploeg VAKO. Van onze branie vooraf was niet veel meer over en dus startten we ietwat gereserveerd tegen de “oudjes” van VAKO. Balbezit was het credo en dit lukte wonderwel. En al snel lieten we de gereserveerde teugels vieren en togen enthousiast ten aanval. Dit resulteerde in 3 treffers van Harm Visser en de 1e winstpartij leek eraan te komen. Ondertussen had VAKO ook al 1x gescoord en hadden we nog 3 minuten om de overwinning zeker te stellen. Maar als zo vaak bij voetbal, zie je dat een wedstrijd in korte tijd compleet kan kantelen en dat was ook hier het geval. VAKO scoorde nog 2x en dus werd de eindstand 3-3, maar hadden we wel ons 1e punt te pakken. Dit succesje kreeg zijn vervolg in de laatste wedstrijd tegen Oosterparkers. Ondanks het soms irritant ruwe spel (1 speler trouwens) van deze ploeg konden we vrijuit combineren en dat resulteerde in een eenvoudige 3-1 overwinning. De eerste overwinning was een feit!

Nagenieten

Lichamelijk gesloopt en geestelijk weer met beide voetbalbenen op de grond, volgt een laatste ultieme sprint naar de VAKO-kantine. Gezeten aan een mooie lange tafel met geweldige bediening bleek onze honger (en dorst) naar prestatie niet gestild. Ook de wedstrijd in de kantine werd gewonnen (makkie trouwens) en om 23.30 uur hebben we met de pachters de lampen uitgedaan. Heerlijk nagenietend reden we in 35 minuten terug naar Middelstum, alwaar het 35+ team ook net arriveerde. Deze waren met 2 nederlagen afgeserveerd, maar wonnen ook afgetekend de finale in de kantine te Hoogkerk. Al met al toch een zeer geslaagde avond.

Mochten jullie getuige willen zijn van al dit moois, dan ben je van harte welkom op het Middelstumer sportpark aan de Coendersweg op vrijdag 28 september vanaf 19.15 uur.