Het Sterrenteam van... Bert Koster (v.v.Middelstum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Bert ziet zich niet in zijn eigen sterrenteam staan want hij komt tot de conclusie dat hij niets te zoeken heeft in het elftal van beste voetballers waarmee hij samengespeeld heeft bij de v.v. Middelstum.

1347948437N425433 3371960667988 586915748 nEen bescheidenheid die hem siert en die gezien het samengestelde team, met veel toppers van vroeger, ook absoluut gerechtvaardigd zal zijn.

 

Doel: Alwin Zwerver. Ik zie hem nog als ‘broekie’ binnen komen van SV Onderdendam. Een enorm grote mond maar een klein hartje. Vroeger af en toe nog wel eens slippertje, inmiddels uitgegroeid tot een hele betrouwbare doelman waar Middelstum nog jaren plezier van kan hebben.

Verdediging:

Rechtsback: Willem Poel. Vroeger al een heel moderne back die veelvuldig mee op kwam. Snel en voorzien van een prachtige schaarbeweging.

Laatste man: Allard Zoestbergen. Spijkerharde verdediger die je twee keer voorbij moest. Ook op de training wist hij mensen af en toe met een ‘koekie’ op scherp te zetten.

Voorstopper: Sjoerd Pool. Slangenmens, nog steeds geen grammetje vet te veel. Kopsterk en uitschuifbare benen waardoor je hem moeilijk voorbijkwam.

Linksback: Jan Jaap Zijlstra. Vroeger met hem begonnen in de voorhoede van de E-junioren en heb ook veel met hem samengewerkt toen hij jeugdtrainer was bij Middelstum. Schopte het tot de BV Veendam maar knieblessures stonden daar een echte doorbraak in de weg.

Middenveld:

Rechtsmidden: Henk Medema. Nog een jaar mee samengespeeld in het ‘Dreamteam’ van de V.V. Ik zie hem nog een bal ter hoogte van de dug-out uit bij Oranje Nassau bewust in de bovenhoek schieten.

Verdedigende middenvelder: Pieter Klaver. Een brok graniet met een snoeihard schot. Een verslaggever van de Ommelander vergeleek hem eens met Ronald Koeman. Tegenwoordig succesvol ondernemer (steakhouse De kleine munt in Termunten).

Aanvallende middenvelder: Ronnie Medema. Geweldige wedstrijdmentaliteit. Kan ook tegenwoordig nog dagen ziek zijn van een verloren trainingspartijtje. Heeft het 22 jaar volgehouden in het eerste en zou nog moeiteloos mee kunnen doen. Sterk met de kop.

Linksmidden: Willem Koopman. Nadert zo langzamerhand de 60 maar is nog steeds niet van de bal af te krijgen. Een prachtige technicus met een ijzeren wil om te winnen.

Voorhoede:

Eric Boskamp: Moest noodgedwongen stoppen omdat hij een kunstheup kreeg. Tegenwoordig doet hij ‘voorzichtig’ weer mee in het vierde. Koning van de kaats en een uitstekend inzicht. Ook heel goed bruikbaar in de derde helft.

Wessel Steendam: Misschien wel de beste spits die wij ooit gehad hebben. Altijd aanspeelbaar en niet van de bal te krijgen. Creëerde zijn eigen kansen en scoorde er lustig op los. Helaas veel te vroeg moeten stoppen met een knieblessure.

Reserves:

Jeroen Smit. Een geweldige lijnkeeper, vroeger nog bij de jeugd van Veendam gezeten. Als hij het op zijn heupen heeft scoort zelfs de pupil van de week niet.

Marcel Verkerk. Ook nog steeds actief in het 4e elftal. Stylist, laatste man die altijd voor de voetballende oplossing kiest.

Bayram Türkman. Ook eigen ondernemer geworden van Döner Kebab de Delle in Middelstum. Gifkikkertje met een enorm korte draaicirkel. Mooie techniek en niet van de bal af te krijgen.

John Huizinga: Baltovenaar met een prachtige techniek en overzicht. Koning van de stift.

Trainer: Jos Bolt.

Meegemaakt in de jeugd en 1 jaar in de senioren. Was eigenlijk te goed voor Middelstum. Hij verzorgde altijd prachtige trainingen.