De top drie meest memorabele wedstrijden van Eddy Koopman(CVVB)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De ‘drie meest memorabele wedstrijden van Eddy Koopman werden er twee maar dat was niet omdat de huidige spits van CVVB 2 er geen drie wist. 550 wedstrijden heeft hij minimaal gespeeld en daarom verving hij zijn derde wedstrijd door een aantal mooie momenten die door velen met een glimlach zullen worden gelezen…..

1347892744N44621 1577007711029 3091487 n 1

Voor mijn top drie van meest memorabele wedstrijden bij CVVB zijn twee duels gemakkelijk voor de geest te halen. Het gaat in dat geval om promotiewedstrijden met alles erop en eraan. De derde wedstrijd was even graven in m’n geheugen en daarom heb ik voor een opsomming van bijzondere momenten gekozen.

 

Wedstrijd 1: Promotiewedstrijd CVVB1- Nijland1 gespeeld in Opende: (2003)
Bij winst waren we zeker van terugkeer naar de eerste klasse, voor mij een speciale wedstrijd. Ik speelde twee jaar in het eerste van CVVB en was een jaar of twintig. Het veld lag er mooi bij, publiek stroomde binnen en ik kreeg te horen dat ik in de basis startte, alle ingredienten voor een mooie finale waren dus aanwezig. Jan-Piet Bosma was destijds trainer en dit zou zijn laatste wedstrijd zijn omdat hij hierna ging verkassen naar vv De Weide in Hoogeveen. Tijdens de bespreking stond de opstelling op de flap-over en levensgroot FINALE, hij begon zijn praatje met: Als ik jullie nu nog moet vertellen wat de bedoeling is, is er iets niet in orde. Verder was de wedstrijdspanning duidelijk aanwezig bij een ieder. Een bijzonder moment wat volgde was dat de scheidsrechter de kleedkamer binnenkwam met de mededeling dat de wedstrijd 15 minuten later begon omdat het publiek nog achter de hekken stond. Tot op de dag van vandaag wist ik niet dat een kwartier zo lang kon duren. Er waren die zaterdag rond de 700 toeschouwers aanwezig met een hoop lawaai, vuurwerk, spandoeken etc.
Binnen 10 minuten schoot ik voor een lege goal over, (zenuwen haha). In de tweede helft scoorden beide partijen één doelpunt en werd het verlengen. Erik Talens maakte in één van de laatste minuten de 2-1 waardoor we de wedstrijd wonnen en we terugkeerden naar de eerste klasse, wat ook een mooi afscheid voor Talens was trouwens!

Wedstrijd 2: Promotiewedstrijd CVVB2- Rouveen gespeeld bij Achilles in Assen (2010)
Deze wedstrijd was verreweg mijn hoogtepunt uit m’n voetballoopbaan. CVVB 1 speelde die dag tegen Heerenveense boys in Norg, we vertrokken gezamenlijk met de bus, eerst met de 1e en 2e selectie een hapje eten in Norg en daarna het eerste elftal afzetten en wij met de 2e selectie verder richting Assen. We begonnen de wedstrijd redelijk, kregen een aantal kansen maar verzuimden om te scoren, daarna werd Rouveen alleen maar sterker en sterker, na de rust hielden de paal en de lat ons in leven, een speler van ons (ik noem geen namen) had woordenwisseling met een speler van Rouveen waarop hij hem een kopstoot gaf, dit leverde hem de rode kaart op (en 10 wedstrijden schorsing bleek later). Met tien man kwamen we vanzelfsprekend nog meer onder druk te staan. We hadden niets meer te vertellen op het veld. Stand houden en hopen op verlenging en daarna de strafschoppen leek het mooiste scenario. Door het opstootje kregen we een ruime verlenging de tweede helft. In de achtste minuut van de blessuretijd werd de bal diep gespeeld, onze spits omspeelde 2 man en schoot de bal rechts in het midden van de goal om de keeper heen, 1-0 in het voordeel van CVVB in de 98e minuut. Wat niemand had kunnen bedenken gebeurde toch. Drie minuten later blies de scheidsrechter voor het einde, we keerden terug in de reserve hoofdklasse. Dit was overigens mijn belangrijkste doelpunt ooit! Na de wedstrijd haalden we de jongens van het eerste op die met strafschoppen hadden gewonnen van Heerenveense Boys. Het feest werd doorgezet in de bus en de kantine in Bedum!

Mooie herinneringen:

De derde wedstrijd kan ik zo even niet bedenken, ik heb zo ontzettend veel wedstrijden gespeeld. Met een beetje rekenwerk kom ik op ongeveer 550 wedstrijden in 22 jaar. Ik ben er bijna altijd en ben gelukkig niet vaak geblesseerd, wat ik overigens nog steeds koester. Ik heb genoeg voorbeelden om me heen gezien waardoor jongens niet meer kunnen voetballen, vooral knieblessures zijn hardnekkig.
Enfin, we hadden het over mooie herinneringen. De tijd onder Jan van Dijken in de A-junioren was natuurlijk fantastisch. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren dat de scheidsrechter het in zijn ogen zo slecht deed, dat we met z’n allen van het veld afliepen,  zo gaan wij niet voetballen waren dan zijn woorden. Of een wedstrijd tegen Zwaagwesteinde: Ik was geschorst, Jan belde mij die ochtend op, Eddy we pikken je op bij het houten bruggetje aan de Sint-Annerweg, je heet vandaag anders maar dit moet geen problemen opleveren. Zo gezegd zo gedaan, we wonnen met 7-3. Bij terugkomst in de kantine vroeg de voorzitter aan een teamgenoot wat hebben jullie gedaan. Het antwoord was, 7-3 gewonnen en Koopman scoorde 4 keer waarna Jan even later op het matje moest komen bij de voorzitter!
Nog een paar momenten: In de c-junioren werd een loepzuivere goal afgekeurd omdat de scheidsrechter dacht dat de bal door het zijnet ging. Na inspecteren kon dit helemaal niet omdat er helemaal geen gat inzat, maar het doelpunt telde niet en we speelden gelijk. Een bekerwedstrijd in de B-junioren: Arjen van de Veen schoot van ruim 30 meter de bal snoeihard tegen de winkelhaak in de kruising. De scheidsrechter dacht dat hij tegen de lat aankwam en er werd doorgevoetbald. Zo zullen er nog genoeg leuke, grappige bijzondere voetbalmomenten zijn geweest, maar ik laat het hier even bij…..