Het Sterrenteam van .....René Battjes (v.v. Holwierde)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

‘Ik was vijftien jaar toen ik mijn eerste wedstrijd in het eerste team van de v.v. Holwierde speelde onder Uuldrik Kuiper. Zestien jaar later zette ik een punt achter mijn voetbalcarrière. Keuze genoeg zou je zeggen om een sterrenteam neer te zetten.”

1347765448N296478 352864594798456 841887831 n

  Rene Battjes als fotograaf

Bovenstaande tekst is van oud-doelman René Battjes die voor Puurvoetbalonline een team samenstelde van spelers waar hij bij Holwierde mee samengespeeld heeft. Namen waarvan sommige, en andere iets minder, bekend in de oren klinken maar die ongetwijfeld door menig voetballiefhebber herkend zullen worden.

Doel: Mijn persoontje, want als je zelf zolang in het eerste team hebt gespeeld kun je niet om jezelf heen.

Verdediging: Randy Kuiper - Jan Mulder - Evert Mulder - Martin van Dijken

Middenveld: Edwin Kuiper - Roelf Folkertsma - Eddy Tuik

Voorhoede: Herbert van Brugge - Mark Landskroon - Johnny Stoppels

Reserves: Jaap en Jan van der Linde - Bert de Vries - Henk Mulder - Rienko Mulder - Robert Kuiper - Henk Brink

Trainers: Kees Bouwma en Rinie Jurna

Leider: Cees Rijzinga

Waarom ik tot deze samenstelling ben gekomen is om de volgende reden. De laatste twintig jaar heeft v.v. Holwierde veel spelers gehad, achteraf gezien zou ik dus wel drie elftallen kunnen samenstellen. Zou Holwierde opnieuw een echte dorpsclub willen worden met een eerste elftal op niveau, dan kies ik voor dit team. Deze spelers stonden hun mannetje, gaven nooit op voor dat de scheidsrechter gefloten had. Over hun voetbalcapaciteiten hoef ik niet eens te spreken die hadden ze stuk voor stuk. Verder stonden ze bekend als hard maar fair. Was ik als keeper mijn doel uit, altijd stonden er wel twee spelers op de lijn ter ondersteuning. Liep een spits op mij door, dan had kreeg hij problemen met mijn verdedigers. Verder waren beide trainers zeer sociaal en wisten (weten) spelers op een sociale manier te motiveren wat bij het team wat ik heb samengesteld absoluut niet nodig was.