Een rondje Hunsingo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Nadat het zaterdag een bezoek aan VIBOA en Rood Zwart Baflo werd stond de zondag in het teken van een rondje langs de velden van Hunsingo.

transparentd26f2d3a8ff5583681ac68eec63fdc44 L

Nu viel dat rondje rond de velden van Schilligeham wel mee want bij aankomst in Winsum speelde het tweede team van Hunsingo tegen VVK op het hoofdveld waar om 14.00 uur door Hunsingo 1 de derby tegen Bedum 1 gespeeld zou worden. Bij het tweede team van de Winsumers maakte Déni van Dalsem zijn rentree nadat hij maandenlang uitgeschakeld was door een zware knieblessure. Maar het ging uiteraard om het duel tussen Hunsingo en Bedum en waarbij de Winsumers aan de editie van vorig jaar nog slechte herinneringen hadden. Een ‘gestolen’ overwinning heette het toen waarbij Jan Pier toen de winnende voor de Bedumers maakte.

De spits was nu niet van de partij want hij staat op de wachtlijst voor een operatie aan zijn gekwetste enkel. Tussen vier en zes weken zal Jan opgeroepen worden en zal hij meer weten over zijn toekomst als voetballer.

Veel bekenden in Bedum zoals Corenos-trainer Jaap van der Ploeg die kwam kijken hoe zijn zoon GertJan het er vanaf zou brengen in zijn eerste thuisduel voor Hunsingo wat de competitie betrof. Jaap was een weddenschap aangegaan met zijn spelersgroep want zolang Corenos niet zou verliezen zou Van der Ploeg laten staan. Er was al een aardige baard zichtbaar want Corenos kende met een 0-0 tegen De Pelikanen en een 4-2 winst tegen OKVC een prima start van het seizoen.

Ik moest er wel om lachen want met die ‘ongein’ hoef ik bij Martine niet aan te komen die een baard van een paar dagen prima vind maar duidelijk niet van een week of meer. Dan komt er steevast de kreet, scheermesjes op en weet ik dat het weer tijd wordt.

Naast Jaap van der Ploeg was er nog een Jaap aanwezig en dat is de hersteltrainer van Hunsingo, Jaap Smit. Naast hersteltrainer bij Hunsingo is Jaap Smit ook trainer bij Artemis waar hij onder andere Gonny Houtman nog steeds van trainingsschema’s voorziet die er voor zorgen dat de 60 jarige atlete uit Winsum zich nog steeds verbeterd. Het goede mailadres heb ik binnen nu en daarom binnenkort een interview met Jaap op Puurvoetbalonline.

Uit Bedum en omstreken waren ook enkele voetballiefhebbers in Winsum neergestreken want Menko Swieringa, Simon Apotheker, Erik Swieringa en Appie Zwerver waren ook aanwezig. De mannen waren een dag eerder naar ‘Fenerbahçe’- De Fivel geweest.

Met ‘Fenerbahçe’ werd Godlinze bedoeld dat de derby tegen het’ andere Oranje’ speelde en ook dit seizoen weer met een nieuwe lading aan spelers probeert om tot grote hoogte te stijgen. Natuurlijk kwam aan de orde, en de mannen weten dat ze in mij een medestander hebben, dat het waanzinnig is dat er clubs zijn die ieder seizoen weer met een bijna compleet ververste selectie aan het seizoen beginnen. Maar het gebeurt nog steeds waarbij iedereen kan bedenken dat de betrokkenheid van de trouwe supporters bij weer een nieuw vreemdelingenlegioen niet echt groot is. In Godlinze was dat niet anders begreep ik want er waren meer supporters uit Zeerijp aanwezig dan uit Godlinze begreep ik van de mannen.

Een open wedstrijd kregen we vooral in de eerste helft te zien maar in de tweede helft was iedereen het er over eens dat de thuisclub de drie punten terecht in eigen huis hield.

Een aangename middag in Winsum waar Schilligeham binnenkort een ware metamorfose ondergaat want er komen twee kleedkamers, een verzorgingsruimte, een bestuurskamer en een ruime berging op de plaats waar de barakken hebben gestaan zodat begin 2013 Hunsingo zijn zaakjes op Schilligeham prima voorelkaar heeft op weg naar een zo vurig gewenst verblijf in de derde klasse.