Zelfspo(r)t :Een boek dat iedereen moet kopen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Michel Boerebach verloor door een auto-ongeluk in één klap zijn beide zoons Lesley en Sven. Hoe je zoiets overleefd mag Joost weten maar de oud-voetballer van Go Ahead Eagles, Roda JC en PSV ging verder.

399094 4471457355038 1080946568 n

 Hij schreef een prachtig boek ZELFSPO(R)T. Voor iedereen een aanrader. In het nawoord zeer lovend besproken door Hugo Borst. Het kost via Bol.com 12,95 maar is bij Michel zelf te bestellen voor 10 euro, incl.. verzendkosten te verkrijgen. Michel wil maar één ding: de nagedachtenis aan zijn twee kanjers levend houden. Onder meer middels een groot jaarlijks toernooi. Daar slaagt hij geweldig in, maar een beetje steun is nooit weg. Bestellen bij Michel Boerebach: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Bovenstaand bericht kwam ik tegen op het Facebook-account van Leo Verheul de journalist die onder andere regelmatig een bijdrage levert aan Hard Gras. Een tragedie die zijn weerga niet kent als je als vader of moeder een of meerdere kinderen in een klap verliest. Dat overkwam Michel Boerebach op 22 juli 2003 en waar hij in het boek ‘Nooit meer zaterdag’ over vertelde. Een aangrijpend verhaal van een vader die in een klap zijn twee boys kwijtraakte en waarvoor het leven vanaf dat moment weinig meer te bieden had. Maar dankzij zijn omgeving klauterde hij uit het diepe dal en kwam weer terug in de voetbalwereld als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles. Maar Michel Boerebach, zo vertelt Hugo Borst in het nawoord, is naast dat hij een uitstekende voetballer was, ook een uitstekende schrijver te zijn. Want van zijn hand kwam namelijk onlangs het boek, Zelfspo(r)t die via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  te bestellen is. Ik heb dat ondertussen gedaan en ik hoop dat velen mijn voorbeeld volgen want als een vader zijn twee zoons in een klap verliest, en ter nagedachtenis ieder jaar een jeugdtoernooi organiseert, verdiend hij alle steun.