Het Sterrenteam van André Swieringa (v.v. Stedum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

André Swieringa, bijnaam de clown, speelde in totaal 15 jaar in het eerste elftal van v.v. Stedum. ‘De Clown’ speelde op diverse posities zoals linksbuiten, linker middenvelder en als libero maar zelf vind André dat hij zijn beste wedstrijden als aanvallende middenvelder heeft gespeeld.

1347519459N207550 154733477996699 1223595635 n

 Op dit moment speelt hij nog in het derde elftal van Stedum met Boelie de Sturler, Frans en Jan de Jonge, Robert Freese, Pieter Berend Slager, Bard dekker, Dick Nieborg, Wim van Zanten, Tony Duchenne en Hergen Balkema en maakt hij tevens deel uit van het bestuur van de voetbalvereniging Stedum.

 

Doel: Jeroen Keizer - Geweldige roodharige keeper, goede coaching, schitterende reflexen en plukt elke hoge bal voor de ogen van de tegenstander weg.

Verdediging:

Robert Freese - Sterke laatste man, tactisch heel goed, prachtige lange pass en een snoeihard schot in de benen.

Jack Suiveer - Mooie kerel, lange voorstopper met matje in de nek, verloor bijna nooit een luchtduel en keihard in duels, hoorde trouwens ook alles wat er aan de zijkant werd gezegd

Frans de Jonge - Rappe verdediger, voor de tegenstander heel erg lastig, als je dacht dat je hem had gepasseerd dan stond ie weer voor je, heeft de mooiste eigen doelpunt op zijn naam, knalde de bal vanaf dug-out diagonaal over de toenmalige keeper Ekens in de bovenhoek.

Roeland Bosch - Technisch vaardige verdediger, heeft bij het 1e helaas maar een paar jaar gespeeld, ging helaas verhuizen.

Middenveld:

André Swieringa: Zie tekst boven

Jan de Jonge - Een echte stofzuiger op het middenveld, iedere spelmaker had altijd een lastige middag.

Koos Knoop - Een prima speler, goed overzicht en sterk aan de bal maar soms ook iets te gemakkelijk.

Menko Swieringa - Beste voetballer die Stedum ooit gehad heeft, ook een echte aanvoerder, technisch en tactisch een meester met een geweldige steekpass, was altijd met het voetbal bezig, helaas veel te vroeg gestopt vanwege een ernstige knieblessure.

Aanvallers: Hergen Balkema  - Door zijn snelheid kon je hem altijd in de diepte wegsturen, goede assist maar kon zelf ook makkelijk scoren, kwam op jeugdige leeftijd al in het 1e.

Wim van Zanten - Superspits, topscoorder van Stedum, sterk lichaam, had maar weinig kansen nodig om te scoren, het duo Wim en Menko vonden elkaar blindelings.

Wissels:

Boelie de Sturler  - Sterke lijnkeeper, speelde altijd voor de volle 100%, clubman, maar staat ook bekend om zijn boelietje.

Pieter Berend Slager - Voorstopper die nooit opgaf, goed in de opbouw, lange tijd eruit geweest door een dubbele beenbreuk tijdens een wedstrijd.

Dick Nieborg - Verdedigende middenvelder, prima speler, altijd aanwezig in het veld, harde werker, geweldige kerel.

Onne Danhof  - Aanvaller, klein en snel, technisch goed maar vond voetbal niet het belangrijkste.

Trainers: Leendert Nieborg en Kees Mulder - beide trainers kwamen door tussentijds vertrek van andere trainers met geweldige oefenstof. Tactisch uitstekend en konden spelers beter laten spelen, echte voetballiefhebbers. Leendert is trouwens nu ook weer hoofdtrainer van Stedum.

Teammanager: Luit Timmer  - Schitterende man, altijd positief en aanmoedigend naar de spelers toe, ook als je werd gewisseld en het daar niet mee eens was, een genot om zo iemand in de kleedkamer te hebben.