Het Sterrenteam van Pieter van der Zee (CVVB)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Nadat Johan mij gevraagd had om een team samen te stellen met spelers met wie ik gevoetbald heb moest ik even goed nadenken, aangezien ik een redelijke tijd bij CVVB 1 heb gevoetbald en in deze periode zijn er aardig wat goede voetballers gepasseerd. Uiteindelijk heb ik de volgende spelers en trainer gekozen in het sterrenteam van ……

1347088585N226079 109411299160368 5234696 n

    Pieter van der Zee

Trainer:  René Wollerich: (CVVB) de enige trainer die van ons team echt een beter team maakte en spelers individueel boven zichzelf deed uitstijgen. Ontzettend gedreven en kundige trainer die zich hierdoor vanaf de kant nog wel eens kon laten gaan. Een trainer die het vermogen heeft om zich zowel “in” als “boven” de groep te stellen en hierdoor door iedereen werd gerespecteerd. Hij is een van de weinige trainers die echt eerlijk en oprecht is, altijd in is voor een geintje maar de groep op de juiste momenten wist te motiveren om goed en verzorgd voetbal te spelen.

Doel: Martijn van der Wal: (CVVB) fantastische lijnkeeper, speelde zijn beste wedstrijden als hij geen concurrentie had. Super sociaal voor de club en altijd in voor gein.

Verdediging:

Guus de Vries: (Veendam) links back die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje stond. Hele aardige vent (in het veld en zeker daar buiten), maar ook genadeloos hard.

Jeroen Hoeksema: (CVVB) ex- Veendam, helaas door blessures veel te vroeg moeten stoppen. Een echte leider en aanvoerder, altijd volop in de strijd en heeft de betekenis van coachen een nieuwe dimensie gegeven! Was na een verloren wedstrijd niet aanspreekbaar als we hadden verloren door een “domme” rode kaart van iemand van ons.

Hans Vos(CVVB): een verdediger zoals je ze nog maar weinig ziet tegenwoordig. Hans en ik zijn eigenlijk dezelfde soort voetballers. Voorop in de strijd en nooit verzaken, genadeloos hard in de duels, pakt altijd wel een paar goaltjes mee en tevens de garantie voor een –x- aantal kaarten per seizoen (overigens niet allemaal terecht!!). Bovenal een zeer sociale en open jongen met wie ik nu nog steeds in het 3e mag voetballen.

Remy van der Wal(CVVB) Een echte clubman!!, Voelde zich ongelukkig als hij de “Scheve Toren” niet meer kon zien en bloeide op als De Toren weer in het zich was.

Een beperkte voetballer die het door zijn inzet en gedrevenheid zover heeft kunnen schoppen en iemand is die nooit zal verzaken! Toen ik net bij CVVB kwam was hij de enige speler met wie ik echt totaal niet door één deur kon. Op training zochten we elkaar op om elkaar door midden te schoppen en de eerste 2 maand konden we elkaar niet zien of horen (kwam overigens door mijn eigen instelling), hierna kregen we allebei respect voor elkaars kunnen en nu kan ik het uitstekend met Remy vinden. 

Middenveld:

 Erik Setz (CVVB) ex- FC Groningen, bovengemiddelde voetballer met een fantastische techniek en balbeheersing. Door veel blessureleed nog niet echt het allerbeste kunnen laten zien maar in potentie (momenteel) veel te goed voor een club als CVVB. Met menig uitje de tranen in mijn ogen gekregen door toedoen van de humor van deze man.

Gert Jan Hageman: (CVVB): de beste voetballer met wie ik ooit bij CVVB heb mogen spelen. Binnen en buiten het veld de smaakmaker van ons team, gekheid beleeft met deze man wat ik hier beter niet kan noemen. Maar echt een rasvoetballer met een echte winnaars mentaliteit die alle register tijdens een wedstrijd open trok om maar te zorgen dat winst gerealiseerd werd! Wat een held!

Peter Langeland: (CVVB) Beter bekent als “Tik-Tok Langeland”. De koning van de vrije bal, niet echt een trainingsbeest, was er niet van gediend als hij een tik kreeg van iemand. Zocht altijd naar de voetballende oplossing, soms tot ergernis van mij. Persoonlijk een zeer goede vriend.

Bas Westra(CVVB) Goeie vent, hoog scorend vermogen. Zeker geen trainingsbeest! Aan hem kon je altijd de bal kwijt en wist je zeker dat er wat goeds mee ging gebeuren.

Aanval:

Stuart “Leo” Cruden: (CVVB): een speler met buiten het veld een “dubieus” leven. Pas na 1 jaar kwamen wij als spelers er achter dat hij helemaal niet Leo heette maar Stuart! Erg gezellige en fijne vent buiten het veld, in het veld een spits met en zeer goede techniek die altijd wel weer een leuke actie kon verzinnen en kon scoren. Nog nooit zulke leuke busreizen gehad!

Edwin Roeters: (CVVB): Zowel binnen als buiten het veld een beest!! Sleuren, trekken,schoppen, slaan was de manier om hem af te stoppen op training (en dat ging er soms hard aan toe!). Buiten het veld altijd als last-men standing, in het veld een voor CVVB begrippen hoog scorend vermogen.

Wissels:

Doel Theo Staal (CVVB/ V.V. Bedum) de eerste keeper die mij op training tijdens 1-op-1 zo hard met twee benen op mijn schenen hakte dat ik vanaf mijn knie tot mijn enkel onder het bloed zat, het hierdoor noooit weer gewaagd heb om op Theo door te gaan tijdens een training! Hulde voor deze vakman, een echt gedreven sportman, die het nog steeds niet kan laten om zich helemaal te laten gaan tijdens training.

Verdediging:

Wilfred Bronsema: (CVVB) :clubman puur sang, buffel in de achterste linie, keihard in de duels, gooide zijn haren los als hij tegen een befaamde spits mocht spelen (om vervolgens alle hoeken van het veld te gaan zien!!). Volop in de strijd en als dan een medespeler in de weg stond schroomde hij het niet om die vervolgens ook mee omver te vegen. Buiten het veld een topvent!

Middenveld: Erwin Pompstra: (CVVB): prachtige techniek, speler die alles voetballend wil oplossen en dit ook kan! Een jongen die goed met kritiek om kan gaan en iemand die echt voor sport leeft. In mijn optiek samen met Erik de beste middenvelders die CVVB momenteel heeft.

Aanval:

Hans Setz: (CVVB): all time topscoorder CVVB inmiddels, een echte spits! Sluw, slim en een jongen die in een wedstrijd het niet echt van strijd moet hebben. Hans zul je niet vaak met een vies broekje aantreffen na een wedstrijd. Hele sociale en slimme jongen waar CVVB zeer blij mee mag zijn.

Leider: Dick Deelen: (CVVB) waar vind je tegenwoordig nog een leider die in Harkstede woont en bij CVVB leider WIL worden! En man die zeer goed kan organiseren (ook wel handig als je leider wilt zijn), iemand die echt in de groep staat en zeker door mij op handen werd gedragen voor alles wat hij wilde organiseren!