Een rondje Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een rondje rond de velden ging zondag 2 september met een bezoek aan Bedum waar Bedum het in zijn eerste competitieduel onder leiding van Dick Visser op moest nemen tegen Harkstede waar Fred Roossien de trainer was. Roossien was enkele jaren actief als hoofdtrainer actief in Bedum en kende de tegenstander dus door en door.

1346996998Nbedum harkstede

 Spelmoment Bedum-Harkstede foto: Herman Spier

Bij aankomst op het sportcomplex waren er direct al enkele bekenden te bespeuren want gebroederlijk aan een tafeltje op het zonovergoten terras zaten Jur Smit en Appie Zwerver. Na Jur gefeliciteerd te hebben met de 1-0 zege van OKVC tegen FC Grootegast begonnen we ons tegelijkertijd alle drie te ergeren aan de rare klanken die uit de muziekboxen kwam en wat na ‘ingrijpen’ van Appie erg snel voorbij en wat als een verademing overkwam moet ik zeggen.

Een groot aantal toeschouwers was er niet aanwezig in Bedum maar toch waren er meer die ik regelmatig op een voetbalveld tegenkom zoals Menko Swieringa, Simon Apotheker en scheidsrechter Bert Volders. Over de eerste helft waren de kenners het allemaal weleens, het was niet best wat beide teams lieten zien en er was dan ook alle gelegenheid om de uitslagen van een dag eerder even door te nemen. Uitslagen waar enkele verrassende tussen zaten zoals de 2-3 uitoverwinning van Loppersum tegen De Weide, de 4-1 zege van Noordwolde thuis tegen FC LEO en zege van SIOS tegen Rood Zwart Baflo.

Maar ook de 1-0 zege van OKVC kwam nog even ter sprake want Jur was zo eerlijk dat OKVC redelijk op eigen helft teruggedrongen waar zijn ploeg echter zeer compact en geconcentreerd bleef spelen om de in de eerste helft gescoorde 1-0 over de streep te trekken. Dat lukte OKVC dus in het eerste competitieduel wat direct betekende dat de ploeg van de hatelijke nul af was. Want zei de ervaren Smit, niets is erger dan dat je na een paar duels nog op nul punten staat.”

Na de rust was het allemaal niet veel beter in Bedum maar werd het nog gezelliger in Bedum want ook Jan en Jeanette Laning waren onder de toeschouwers. Beide trouwe aanhangers van Noordwolde, waar Jan Laning een aantal jaren in het eerste elftal heeft gespeeld, maar nu dus even ‘uitgeweken’ naar Bedum.

Bijpraten over Noordwolde, de blessure van zoon Peter en niet te vergeten het UMCG en ondertussen de wedstrijd volgend was geen probleem want om nu te zeggen dat het duel Bedum-Harkstede bol stond van de spanning kon niet worden gezegd.

De uitslag van 3-0 die na de negentig minuten op het niet aangesloten scorebord stond was echter wel een juiste afspiegeling van de juiste krachtsverhoudingen al dacht Harkstede-trainer Fred Roossien daar iets anders over. Roossien sprak over een gelijkopgaand duel maar daar waren de meningen in Bedum wel wat over verdeeld, en waar ik mij ook wel iets bij voor kon stellen.