Mijn mening: De anoniempjes hebben er weer een leuk onderwerp op tweenul bij

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het is weer geregeld op www.tweenul.nl waar ze dit seizoen de verkiezing ‘Speler van het jaar’ gelanceerd hebben.

1346913943NDSC00148Een verkiezing van een speler van het jaar zoals we al jaren in de Voetbal International en in de Telegraaf zien. Ik ben heel eerlijk, een verkiezing ‘Speler van het jaar’, geef mijn portie maar aan fikkie. Diverse rapporteurs geeft diverse meningen want waar de ene rapporteur links om kijkt doet een andere dat precies andersom. Een eerlijke beoordeling krijg je nooit maar wat maakt het uit als we maar lol hebben met elkaar.

Dat gaan we natuurlijk wel krijgen met alle anoniempjes die gaan reageren op de tussenstanden van het klassement en de spelers die er volgens de ‘kenners’ wel en wie er niet in horen.

Ashwin Manuhutu was een van de spelers die wat punten kreeg toebedeeld en Mad1 vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat Manuhutu bij zowel FC Groningen en Veendam niet is doorgebroken. Daar reageerde nummer 8 weer op waar vervolgens weer een weerwoord op kwam van Mad1. Wat een poppenkast maar wel lachwekkend om te lezen. Manuhutu gaan we volgens Mad 1nog veel van horen want hij denkt dat de ACV-er niet meer naar Veendam of Groningen wil want hij heeft de clubs voor het uitkiezen. Nu lees ik redelijk veel bladen, kranten en speur regelmatig op internet maar ik heb niet een keer de naam van Ashin Manuhutu voorbij zien komen als een speler waar diverse clubs jacht op zouden maken.

Een supertalent op weg naar een mooie toekomst zou natuurlijk prachtig zijn maar in de praktijk werkt het helaas even iets anders waar Helmond Sport trainer Eric Meijers nu ook over kan meepraten. De succescoach van Achilles ’29 is nu werkzaam bij Helmond Sport en vertelde in de VI dat het werken in de topklasse toch andere koek is dan in de Jupiler League. De trainingsintensiteit ligt hoger en de spelers moeten er daardoor toch meer voor doen dan de amateurvoetballer die twee keer per week op een trainingsveld staat vertelde Meijers die daar een  punt mee heeft. Een toptalent dat niet op een hoger niveau mee kan komen is iets wat je in alle geledingen van het amateurvoetbal tegen komt weet ik uit betrouwbare bron en dan moet je als technische staf eerlijk zijn naar een speler.

Zo zat ik een beetje te kijken naar de spelers die de gouden, zilveren en bronzen bal hadden gekregen en bedacht mij waarom de rapporteurs niet via het ‘telegraaf-systeem’ punten gaven. Dat systeem is namelijk eerlijker want dan doet iedereen mee en wat bij een verkiezing wel zo eerlijk is. Want Ashin Manuhutu en alle anderen die de gouden bal hebben gekregen zullen uitstekend gespeeld hebben maar alle voetballers mee laten delen in het puntensysteem had best gekund.

Aan de andere kant kunnen we nu wel blijven ‘genieten’ van de commentaren van de kenners en zullen er ongetwijfeld nog een groot aantal ‘supertalenten’ voorbij komen  die het amateurvoetbal  echter nooit zullen ontstijgen omdat er voor het betaalde voetbal wel iets meer komt kijken dan alleen maar talent.