Het Sterrenteam van.... Hans van der Ploeg (trainer CVVB)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De 11 van Hans van der Ploeg (trainer CVVB)

Hans van der Ploeg kwam in zijn carrière uit voor vier clubs, Appingedam, Oranje Nassau, Drachtster Boys en Achilles 1894. In 11 jaar heeft hij veel goede spelers meegemaakt waardoor het een moeilijk klusje werd voor de huidige trainer van CVVB die verder koos voor een 4-3-3 formatie.

 1346938671N290873 195249967204122 6846287 o

  Hans van der Ploeg

Doel: Henk Jager (Drachtster Boys); topkeeper die makkelijk bij een BVO meegekund had, maar hij verkoos zelf zijn studie boven een langer verblijf bij FC Groningen. Een spits werd gewoon bang als je 1 op 1 met hem kwam. Kon ook enorm schreeuwen!

 Verdediging;

Rechtsback: Rene Wollerich (Appingedam); karakterspeler en een van de weinige echte damsters destijds. We konden en kunnen het goed vinden met elkaar.

Centrale verdediger: Ronald Goossens (Drachtster Boys); fantastische mandekker, met hem erbij kon je altijd 1 op 1 spelen achterin. Hij beet zich vast in elke spits.

Centrale verdediger: Hendrikus Huisman (Achilles 94); Winnaar! Soms op het gemene af, maar ook een hele slimme speler; taktisch sterk en fel in elk duel. En ook altijd in voor een (voetbal)geintje. Als hij begon te lachen, dan moest je oppassen….

Linksback: Heine Tiems(Achilles 94): kleine felle terrier, moest je 3x voorbij voor je hem echt kwijt was. Dat lukte dus bijna niemand.

Middenvelders:

Ype Jansma (Oranje Nassau/Drachtster Boys); Ype was een geweldige speler, ik denk dat zijn gebrek aan pure snelheid/wendbaarheid hem niet in het betaalde voetbal heeft gebracht. Mooie kerel met gortdroge humor. Kon ook als balvaste spits uitstekend uit de voeten.

Frans Alma (Drachtster Boys); slimme technicus die nog in Jong Oranje had gespeeld. Sierlijke speler, echter te een bescheiden karakter. Had er veel meer uit kunnen halen. Aardige vent.

Gerard Zeeman(Appingedam); jeugdvriend en samen later in het 1elftal. Dynamische speler met mooi linkerbeen, goed schot, diepgang. Zijn bescheidenheid siert hem, maar daardoor heeft hij wel te kort betaald voetbal gespeeld.

Aanval:

Linksbuiten: Arafath Heuvel (Achilles 94); zonder twijfel de meest talentvolle en creatiefste speler met wie ik gespeeld heb. Heeft veel te weinig uit zijn betaald voetbalcarriere gehaald. Ik heb wel eens tegen hem gezegd: “met mijn karakter en jouw talent hadden we allbei eredivisie kunnen spelen.”

Spits: Marcel Roode(Appingedam); technisch begaafde spits met neusje voor de goal. Maakte ook prachtige doelpunten uit ‘onmogelijke’ hoeken, weet ik nog.

Rechtsbuiten: Bennie Korringa (Appingedam); klassieke snelle rechtsbuiten met verwoestend schot en prachtige voorzet. In mijn jeugd was hij een ‘local hero’ in Appingedam. Heb nog net een jaar met hem kunnen spelen voordat hij stopte. 

Bank:

Cees Oosterveld (Appingedam); ook een ‘beest’ van een keeper. Had er veel voor over, en hield ook erg van een lolletje. 

Marcel Groninger (Achilles 94); taktisch sterk, prima techniek en hoogste woord in de kleedkamer en tegen scheidsrechters. Typsiche voetbalhumor was en is hem niet vreemd….

Paul Weerman (Achilles 94); haalde het betaald voetbal na een mooie periode bij Achilles. Zeer kopsterk en goede trap.

Bennie de Jong (Oranje Nassau); een geweldig voetbaldier, ook nu nog! Taktisch sterk, technisch goed. Enorm getalenteerd. Helaas bijna nooit fit vanwege een kapot getrapte enkel, destijds bij Veendam.

Hans van der Ploeg; ten aanzien van bovenstaande spelers kwam ik tekort en zit daarom terecht ‘op het bankie’.

Trainer; Ron Jans(Achilles 94); trainer die sfeer en plezier in voetbal hoog in het vaandel had staan maar daarnaast zeker een prestatietrainer was (en is). Geeft je ruimte en staat open voor je als mens. Buiten dat hadden we muziek als gemeenschappelijke hobby en zo hebben we regelmatig wat uitgewisseld.