Een rondje bij VIBOA

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag begonnen ze weer, de rondjes rond de velden op de Noord Groninger klei.

540356 3765900477973 958000721 n

 Het hoofdveld van VIBOA

De wedstrijd VIBOA-LTC was voor mij het begin van een hopelijk mooi seizoen met strijd, passie, mooie goals en plezier rond de velden. In Winsum was wat veranderd want Kornelis Prins had de rol van elftalleider op zich genomen. Een taak die drie jaar lang door Klary Schepel op haar eigen wijze werd ingevuld en waar Kornelis op zijn eigen manier een vervolg aan zal geven. Bij binnenkomst van de bestuurskamer van VIBOA zag ik dat Klary wel aanwezig was want ze was op de laatste ledenvergadering in het bestuur gekozen. Ook de onvolprezen gastheer, Otto Mekel, was aanwezig om de gasten van koffie en thee te voorzien dus het voelde weer als thuiskomen aan de Schouwerzijlsterweg.

Veel bekenden in de bestuurskamer en ook buiten waren er genoeg die ik een tijdje niet gesproken had, zoals oud-voetballer Jaap van Calcar. Jaap is een echte liefhebber van het spelletje en dat geldt ook voor Luit Raangs en Elle Faber die ook wel weer blij zullen zijn dat het allemaal weer begonnen is.

Over de wedstrijd is al genoeg gezegd en geschreven maar wat ik bij VIBOA fijn vindt is de rol van speaker Kees Pol. De speaker van VIBOA is correct en duidelijk met zijn informatie wat door ieder zeer op prijs wordt gesteld en door de schrijvende pers in het bijzonder. Tegenwoordig is het namelijk een hype om zo snel mogelijk je shirt uit te trekken als je gewisseld wordt wat het echter lastig maakt voor de journalist om te kijken wie er daadwerkelijk gewisseld is. Kees kan alles vanuit zijn hokje goed overzien en zodoende komt de informatie luid en duidelijk door.

Nog een bekende die ik tegen kwam was Tonny Post die als clubscheidsrechter nog wel, maar als KNVB-scheidsrechter niet meer actief is. Een drukke baan zorgt ervoor dat hij lange dagen maakt en om dan in de weekenden ook nog een dag op pad te zijn was geen optie voor de Winsumer. Na in de rust even in de bestuurskamer met de diverse aanwezigen de eerste helft geanalyseerd te hebben was Tjidsger Veenstra de volgende bekende die ik tegen kwam. Tjidsger is nauw betrokken bij het eerste elftal van de voetbalvereniging Eenrum, de club waar ik nog steeds veel sympathie voor koester als ook de club waar ik mijn eerste stappen op een voetbalveld zette.

Terwijl we ondertussen alle in en outs van Eenrum doornamen zag het er naar uit dat het een 0-0 zou worden maar dat gebeurde niet en won de ploeg die daar het meeste recht op had uiteindelijk met 1-0.

Na afloop even de korte nababbel met Marc van Meel en terug naar Ezinge waarna de volgende klus om 18.00 uur alweer volgde.