Het Sterrenteam van....Jessica Kloosterhof-Spijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Jessica Kloosterhof-Spijk beeindigde aan het eind van het seizoen 2011-2012 haar loopbaan als voetbalster die drieentwintig duurde. Een waarin ze  met veel meisjes/dames mogen spelen. Het opvallende was in al die jaren dat er ontzettend veel zusjes met elkaar hebben gevoetbald. Misschien wel de bekendste zijn de zusjes Danhof, maar ook de zusjes Venhuizen, Korsaan, Nienhuis, Westra, v/d Ploeg, Poker waren teamgenote van de Winsumse. Verder heeft Jessica zelf ook jaren samen met haar eigen zus in een team gespeeld.

1346848426N250457 10150205675094879 2773749 n

 Jessica Kloosterhof-Spijk

Trainer: Ik heb gekozen voor enkele trainers duo, Ramon Kauw en Neil Judkins. Allebei tot op het bot gedreven. Ze hebben de dames met veel enthousiasme en fanatisme op hoog niveau gebracht, doelstellingen behaalt en tot het uiterste gegaan. Helaas kwam de 2e klasse voor ons te snel en met een te krappe selectie. Maar het was een mooie tijd met twee prachtige kampioensfeestjes.

Keepster: Agnes Meijboom. Solide rustige keepster net wat wij toen nodig hadden als jonge speelsters.  Nu praat ik echt over jaren geleden, toen ik zelf als 13 jarige in de dames speelde.

Verdediging: Ellen Stabler, laatste vrouw met een geweldige pass in de benen, moeilijk van de bal te zetten. Lange vrouw en kopsterk.

Rianne van Dalen:, Voorstopper en ook mijn aanvoerder van het team. Coaching zowel in het veld als daarbuiten. Zeer gedreven speelster.

Marinka Spijk: Links in de achterhoede. Pure linkspoot, langs deze verdedigster kwam je niet zomaar. Fysiek erg sterk.

Daniëlle v/d Ploeg: Rechts in de achterhoede. Kwam samen met haar zus over van FC Leo. Had ze een goede dag dan had ze echt een goede dag. Kon goed haar tegen stand ster uitschakelen. Na een paar jaar Viboa weer teruggekeerd naar FC Leo met haar zus.

Middenveld.:

Janneke Danhof/Annie Danhof: Samen met haar zusje Annie Danhof. Janneke is in mijn ogen de meest allround speelster bij Viboa. Loopvermogen, inzicht en van Janneke krijg je als speelster een goede en positieve coaching. Annie, sierlijke voetbalster en zeer gedreven. Kon andere speelsters motiveren om tot het uiterste te gaan.

 Anita Sander: Deze speelster had een echte kwaliteit waar je haar in kon onderscheiden. Een technisch hard schot.

Voorhoede.

 Marleen Venhuizen: Durf bijna te zeggen dat zij het meeste gescoord heeft in de afgelopen kwart eeuw voor de Viboa dames. Neusje voor de goal en gruwelijk lastig voor een tegenstander.

Hieke Zijlstra: Onze ex- international. Begonnen bij Viboa in de meisjes. Snel, behendig en geweldig om naar te kijken. Mocht in de 2e klasse nog een paar wedstrijden met haar spelen, helaas raakte ze geblesseerd. Een dame waar Viboa trots op mag zijn.

Femke Westra: de snelste linkerspits waar ik ooit mee heb gevoetbald. Haar snelheid is haar wapen. Speelt nu weer bij VIBOA, na een jaar het geprobeerd te hebben bij Hunsingo. 5e klasse misschien iets te laag voor deze snelle spits.

Wissels:

Ester Bartels: ze heeft concurrentie op het middenveld van de gezusters Danhof. Graag zie ik haar wel in mijn team, echte teamplayer.

Lisette Homan: Jong talent wat helaas een paar jaar geleden heeft gekozen voor het zaalvoetbal. Echte verdedigster net als haar vader Gert Homan ( Viboa), ze heeft van die lange uitschuifbare benen. Knap hoe ze zich staande heeft gehouden in de 2e klasse als jonkie.

Keepster, Fenny Poker. Nadrukkelijk aanwezig in de goal, kon goed meevoetballen en had soms onmogelijke reddingen. Maar ook gillers van blunders.