Een reactie van Dhr. C van de Meent vraagt om een reactie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Geachte mijnheer Staal,

Ik weet eigenlijk niet of ik mij nu richt tot de onafhankelijke journalist van voetbalonline of de huisverslaggever van cvv Viboa. Ik vraag mij in alle redelijkheid af waar u het lef en de brutaliteit vandaan haalt om mij op basis van een terechte reactie een waardeloze kerel te noemen. Wellicht kunt u zich beter bezig houden met de correctie van de bij uw favoriete vereniging te plaatsen verslagen. Wanneer u er prijs op stelt bied ik geheel vrijblijvend aan om ook de redaktionele verslagen op voetbalonline te corrigeren, want ook daar wemelt het van de taalkundige onbenulligheden. Kom op zeg, houd je bezig met je eigen zaken ipv iemand te schofferen. Met friendelijke groet, Cees van de Meent.

Bovenstaand sms-bericht ontving ik naar aanleiding van mijn commentaar op zijn reactie op de site van VIBOA waar hij de trainer van de A-junioren, Roy Kamps  belachelijk maakte. Ik noemde dhr. Van der Meent, oud-voorzitter van VIBOA, daarom een waardeloze kerel die wel de moeite nam om ‘lullig’ te reageren op een artikel op een clubsite maar een nette e-mail van www. Puurvoetbalonline.nl richting de club waar hij nu actief voor is, PKC’83 onbeantwoord liet omdat hij officieel geen functie bij die vereniging bekleedde waar de meningen in voetballand, wonderland echter over verdeeld zijn.

Dhr. Van der Meent beticht mij er in zijn sms van dat ik de huisverslaggever van VIBOA ben en wat tevens mijn favoriete club in onze regio zou zijn. Dhr. Van de Meent heeft gelijk als hij zou zeggen dat ik VIBOA een warm hart toedraag maar VIBOA is niet mijn favoriete club in de regio want daar komt maar een vereniging voor in aanmerking en dat is de voetbalvereniging Eenrum. Daar begon mijn voetballoopbaan die mij door  verhuizingen langs enkele andere verenigingen bracht maar niet bij VIBOA.

Dus die constatering van dhr. Van de Meent kan de prullenbak in wat ook gebeurt met de opmerking dat mijn website de naam www.voetbalonline.nl draagt want dat is namelijk niet het geval. Mijn site heet vanaf 20 december 2009 gewoon www.puurvoetbalonline.nl die, althans dat is de verwachting, rond 20 december 2012 door ongeveer een kwart miljoen bezoekers bezocht zal zijn. Dus als iemand reageert moet hij wel weten waar hij over praat want ik wil bijvoorbeeld ook niet vergeleken worden met Tom Knipping en Iwan van Duren, en die vele malen beter zijn  dan ik,  wat de twee journalisten zijn die het fantastische maar huiveringwekkende boek Voetbal&Maffia schreven hebben dus meneer van de Meent het is www.puurvoetbalonline.nl en geen www.voetbalonline.nl !!

Dhr. Van der Meent meldt verder dat VOETBALONLINE wemelt van de taalkundige onbenulligheden en hij biedt dan ook vrijblijvend aan de site te corrigeren. Daar bedank ik hem vriendelijk voor maar zal er geen gebruik van maken, want de fouten die er in de diverse artikelen zitten volgens ons letterkundig wonder worden waarschijnlijk door de trouwe bezoekers voor lief genomen. Bezoekers die begrijpen dat www.puurvoetbalonline.nl gebaseerd is op mijn liefde voor het amateurvoetbal. Het amateurvoetbal wat ik via mijn site iets probeer terug te geven voor al het plezier dat ik er zelf als speler en trainer aan heb beleeft.  

Dhr. Van der Meent eindigt met dat ik mij bezig moet houden met mijn eigen zaken en niet moet overgaan tot het schofferen van anderen. Een vreemde  opmerking want hij mag Roy Kamps wel schofferen en daar mag ik niet op reageren. Dat is raar en strookt niet met mijn principes want we leven in een vrij land is mij ooit op school verteld.

René van der Gijp zou zeggen, laat lekker gaan , en dat doe ik ook want het pure amateurvoetbal is te mooi om elkaar de vliegen af te lopen vangen, wat een mooie woordspeling is trouwens in een periode dat je s’ nachts regelmatig lek geprikt wordt door allerlei ongedierte.

Het pure amateurvoetbal, ik geniet er van en dat gun ik Dhr. Van de Meent ook want ook hij zal ongetwijfeld liefhebber zijn van het pure dat het amateurvoetbal ons nog alle dagen biedt want anders volg je www.puurvoetbalonline.nl, dat barst van de fouten en onbenulligheden, niet.