Mijn mening: Vincent Meulenbelt( v..v. Westerlee is de weg kwijt)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het is de week van de voetbalbijlages want we naderen de start van de competitie in het amateurvoetbal. Op www.tweenul.nl worden er deze week diverse voorbeschouwingen geplaatst en als je die allemaal een beetje doorleest dan kom je tot de conclusie dat sommige deelnemers aan deze rubriek er wel een heel aparte mening op na houden.

DSC08259Zo las ik een opmerking van de voor Westerlee voetballende Vincent Meulenbelt dat hij het niveau van de trainers in de derde klasse van het amateurvoetbal niet geweldig vind. Ik denk persoonlijk dat dit wederzijds is want in alle eerlijkheid, ik hoor in de weekenden dat ik ergens in Groningen langs de lijn sta bij een wedstrijd soms ook weleens een opmerking maken in de trant van, ik had beter mijn schoonmoeder op kunnen stellen.

Vincent stelde dat het vaak bij passen, afwerken en een partijspel blijft wat de trainingen betreft die hij voorgeschoteld krijgt. Uit deze opmerking van Vincent Meulenbelt maak ik op dat de middenvelder het tot nu toe bij Westerlee niet echt getroffen heeft met zijn trainers.

Meulenbelt gaat zijn negende seizoen in bij de derde klasser en kwam in die periode tot nu toe, Marcel Smelt, Albert Kamps, Klaas Jan Moesker en Menno Hilverts tegen als trainer en dit seizoen is Martin Schuiling de oefenmeester die Westerlee weer naar een hoger plan mag proberen te brengen.

Een trainer die op derde klasse niveau traint is in het bezit van het TC2-diploma en waarvan je toch niet kunt zeggen dat hij er geen pepernoot van kan. Natuurlijk heb je trainers en trainers want we hoeven er niet om heen te trainen, er zijn er genoeg die hun ’programmaatje’ afdraaien en richting huis gaan. Maar dat zijn er maar een paar, en die je in iedere beroepsgroep tegenkomt.

Als amateurvoetballer echter de mening verkondigen dat het niveau van de trainers in de derde klasse niet veel voorstelt getuigt niet van veel realiteitszin want er zijn genoeg voetballiefhebbers die bij een wedstrijd op datzelfde niveau de veters uit de schoenen springen van ergernis door het niveau waar er op gespeeld wordt.

Ik behoor niet tot die categorie gelukkig want zaterdag 1 september ben ik voor de Ommelander Courant aanwezig bij het duel in de eerste klasse tussen VIBOA en LTC en een dag later ben ik aanwezig bij het duel in de vijfde klasse Usquert- De Wilper Boys. Een groot contrast zal door velen gezegd worden en speltechnisch zal dat ook zo zijn maar ook Usquert-De Wilper Boys heeft zijn charme en waar ik met veel plezier heen ga. Dat geldt echter ook voor bijvoorbeeld De Heracliden-Westerlee of welke wedstrijd dan ook want op alle niveaus valt wat te beleven maar daar is een ding heel belangrijk in  en dat is dat je heel goed moet weten naar welk niveau je staat te kijken of dat je acteert.

Daar is Vincent de weg een beetje in kwijt denk ik persoonlijk want misschien hadden alle voorgangers van Martin Schuiling wel zoiets van, laten we de selectie van Westerlee maar simpele oefenvormen aanreiken want anders staat we gedurende de training alleen maar oefeningen uit te leggen aan een spelers die het niveau van de derde klasse eigenlijk niet aankunnen.