Een mening van Kim Bos(v.v.Bergum/ ex-EKC) die ik volledig deel!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het is toch eigenlijk schandalig dat er zo weinig van de Paralympische Spelen wordt uitgezonden? Dit is ook topsport!!

1344339906Nik gasselte

Bovenstaande tekst is van Kim Bos die vorig seizoen nog als keepster voor EKC(Eenrum Kloosterburen Combinatie) uitkwam maar tegenwoordig voor de v.v. Bergum actief is. Kim heeft absoluut een punt waar ze het volgende nog eens aan toevoegt. ‘Ja, wat ik belachelijk vind, we presteren niet tijdens het EK, De Tour de France was niet spectaculair en je zou toch zeggen dat je het van deze mensen moet hebben. Ze zijn een voorbeeld voor anderen.”

Met het bovenstaande ben ik het helemaal eens want inderdaad deze sporters worden zwaar gediscrimineerd. Een aandacht die totaal niet in verhouding staat tot de prestaties die ze leveren is hun deel maar dat boeit de Tv-zenders niet die meer belang hadden bij het feit of de spelers van Oranje hun kont met hun linker of rechterhand afveegden. Maar de gehandicapte sporter serieus nemen is er helaas niet bij voor de Tv-zenders die alleen maar geilen op de hoogte van de kijkcijfers en hoe die tot stand komen, zal hun een rotzorg zijn. Als al die waardeloze praatprogramma’s nu eens gehalveerd waren deze zomer was er budgettair ruimte geweest om sporters die jaren hebben getraind voor de Paralympische Spelen ook dat podium te geven die  zij verdienen. Maar niet alleen de Tv-zenders vallen op dat gebied door de mand want ik hoef nog maar even aan die walgelijke burgemeester Peter Rehwinkel, je zou je bijna verspreken, van Groningen te denken tijdens zijn toespraak in Sauwerd, waarin hij aangaf in welke houding hij de gouden race van Ranoni Kromowidjojo had gevolgd of je weet dat ook de heren en dames ambtenaren er helemaal niets van begrijpen.

In 2010 mocht  ik voor de Ommelander Courant de gebroeders Nico en Gertjan Groendijk interviewen die naar de Special Olympics in Athene gingen om daar Nederland te vertegenwoordigen op het onderdeel skeeleren.

Voor deelname aan de Spelen moesten de broers 1000.= bij elkaar sprokkelen wat dankzij hun ouders en sponsoren zoals de beroemde schaatser Erik Hulzebosch gelukt is maar waar de gemeente Bedum de broertjes geen euro schonk. Maar toen ze met goud en zilver terugkwamen uit Athene stond de wethouder van sportzaken vooraan om ze te huldigen.

Dat soort acties walg ik van omdat ze niet gemeend zijn maar omdat het moet en er gewoon een speech uit laatje A,B,C of D getrokken wordt.  Dat is met de beelden van de Paralympische Spelen precies eender, die worden alleen maar uitgezonden omdat het moet maar voor de rest interesseert ze het helemaal niets.

Dus daarom ben ik het helemaal met Kim eens die het een schande vind wat voor aandacht er voor de gehandicapte sporter is. Een mening die door velen gedeeld wordt gelukkig en ik hoop dat de gehandicapte sporters veel goud, zilver en brons gaan winnen in Londen want dat moeten al die sukkels in medialand die beelden wel uitzenden en moeten de Rehwinkeltjes en consorten lekker op komen draven om  al die topsporters  te huldigen…..!!