Het Sterrenteam van ...Jack Suiveer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Toen puurvoetbalonline.nl mij vroeg om een team samen te stellen uit de beste spelers waarmee ik gespeeld heb, was het niet eenvoudig een keuze te maken. Ik heb namelijk bij verschillende clubs (Astrea, Noordwolde, Stedum, CVVB en Bedum) met heel veel goede spelers mogen samen spelen. Helaas mocht ik alleen een keuze maken uit spelers van deze clubs, want in het McDonalds Regioteam was ik ook nog teamgenoot van geweldige spelers als Egbert Darwinkel, Martin Jurna, Jan Bijman, John Dollenkamp, Paul Ronde en Dick Oosterhuis.

hqijugvlitzrjlefhfol reasonably small

 Jack Suiveer

Uiteindelijk heb ik de volgende spelers en trainer  gekozen in het sterrenteam van …….Jack Suiveer:

Trainer: Bert Vos: CVVB. De enige trainer die ik heb gehad die spelers echt beter maakte. We speelden in het seizoen 96/97 echt geweldig voetbal en stegen boven onszelf uit. Persoonlijk heb ik heel veel van Bert geleerd.

Doel: Rob de Blois:  vv Noordwolde. Ervaren ex-keeper van SC Veendam die in het kampioensjaar 88/89 maar liefst 10 keer de nul hield van de 11 thuiswedstrijden

Verdediging:

Dick Bus:  vv Noordwolde. Deze ex-FC  Utrecht speler had een geweldige wedstrijdmentaliteit en was een echte ‘rooie’. Ik kon tevens heel goed met hem opschieten.

Henderikus Huisman:  vv Bedum. Zowel bij Poel Keukens als bij vv Bedum heb ik met hem gespeeld. Qua karakter pasten wij uitstekend bij elkaar. Ondanks dat hij bekend staat als een moeilijk persoon heb ik hem juist ervaren als een prima medespeler die geweldig kon voetballen.

Jack Suiveer:  voorstopper

Gerbrand Bolt: CVVB. In zijn tijd een van de beste backs in Noord Nederland. Helaas pas op zijn 24e ontdekt door SC Veendam. Kwam altijd op en was vreselijk snel.

Middenveld:

Hans Boer:  vv Noordwolde. Ex-FC Groningen speler die mij als jonge jongen van 18 heel veel vertrouwen gaf. Een echte centrale middenvelder: hard, verdedigend sterk, altijd aanspeelbaar en scorend vermogen.

Menko Swieringa : vv Stedum. Een genot om mee te spelen. Vond een assist veel belangrijker dan zelf scoren. Beschikte als een van de weinige spelers nog over een echte crosspass.

Gert-Jan Hageman:  vv Astrea/CVVB. Wij kennen elkaar al vele jaren. Speler met een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Niet van de bal te krijgen. Samen zorgden wij er vaak voor dat vervelende tegenstanders iets rustiger werden.

Antonio Hensen: vv Noordwolde. Beschikte als enige speler in Europa over een omgekeerde schaar. Geweldig en altijd effectief. Enorm harde werker, die voor ieder team belangrijk was. Man naar mijn hart!.

Aanval:

Hans Vos: vv Noordwolde. Het slangenmens. Ondanks zijn lengte van bijna 2 meter een voetballer met een prachtige techniek. Heeft nog bij GRC gespeeld en speelde een belangrijke rol in de titel van Noordwolde in 1989.

Rolf de Boer: CVVB. Aanvaller met een fijne techniek. Maakte goals en gaf veel assists. Op de training konden we elkaars bloed wel drinken,daar buiten waren we goede vrienden. Heeft daarna nog jaren bij ACV gespeeld.

Wissels:

Doel: Gerald Gras : geweldige vent die helaas door een ernstig auto ongeluk moest stoppen

Edwin Venema : had de moeilijke taak Gerald op te volgen en heeft dat fantastisch gedaan

Peter Schollema:CVVB. Veel scorende middenvelder zonder praatjes. Belangrijk geweest voor elke ploeg waarin hij speelde.

Harry Zwiers: vv Astrea. Heb ik tot en met de A-jeugd mee samengespeeld. Had de capaciteiten voor het betaalde voetbal).

Edwin Bolt: CVVB. Sterke middenvelder/laatste man met een heerlijke lange pass.

Erik Talens: CVVB. Maakt in het seizoen 96/97 19 doelpunten in de eerste klasse. Een geslepen spits die het iedere tegenstander lastig maakt. Het was heerlijk om op de training tegenover hem te staan, want dan moest je aan de bak.