Mijn mening: Wij betalen de huldiging van de landskampioenen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Toekomstige kampioenschappen van Ajax gaan de club niet alleen geld opleveren. Voortaan moet de Amsterdamse club meebetalen aan eventuele huldigingen, stelt burgermeester Eberhard van der Laan.

1344339906Nik gasselteDeze boodschap brengt Van der Laan per brief over aan de gemeenteraad, schrijft AT5. "Ik wil met Ajax de afspraak maken dat alle kosten behorende bij een huldiging in de toekomst verdeeld worden over de betrokken partijen", aldus de burgemeester. De huldiging in mei van dit jaar kostte de gemeente 443.000 euro. Dat is ongeveer net zoveel als in 2011, destijds bedroeg de kostenpost 421.000 euro. Dat bedrag is overigens exclusief de aangerichte schade aan gebouwen rond het Museumplein. In verband met de problemen rond de huldiging van 2011 werd Ajax dit jaar gehuldigd bij de Arena. Die locatie is Van der Laan goed bevallen. De burgemeester wil dan ook vasthouden aan die opzet.

Bovenstaand bericht las ik op www.voetbalprimeur.nl en dan denk ik toch dat de wereld een beetje gek geworden is. Ruim vier ton voor een huldiging wat door de gemeente Amsterdam betaald wordt is natuurlijk niet normaal en waar ook nog eens bij verteld wordt dat de schade die in 2011 op het Museumplein is aangericht niet is meegeteld.

Leg dat de bevolking maar eens uit in een periode dat ons door de heren en dames politici weer van alles beloofd wordt omdat het ‘gepeupel” in Den Haag alleen maar bezig is om zieltjes te winnen voor hun partij. Een Rutte die het volk belazert waar ze bij staan om te proberen zoveel mogelijk belastinggeld in de staatskas te krijgen staat als premier toe dat Amsterdam twee jaar achtereen ruim vier ton uitgeeft voor een huldiging. Een vreemde constructie want in mijn beleving heeft bijvoorbeeld de gemeente De Marne niet meebetaald aan het promotiefeest van Kloosterburen en FC LEO bijvoorbeeld. Clubs die landskampioen worden ontvangen dankzij de deelname aan de Champions League enkele miljoenen voordat er nog maar een keer tegen een bal getrapt is en dan zou het toch niet zo vreemd zijn als een club daar zijn huldiging van betaald.

Nee, dat neemt de gemeente Amsterdam voor zijn rekening en als PSV dit seizoen per ongeluk de titel wint dan mag de gemeente Eindhoven de portemonnee trekken om de huldiging van ‘Dicky Dik” en zijn kornuiten te betalen.

Ruim acht ton in twee jaar tijd, en dan zijn de schades aan de gebouwen op het Museumplein nog niet meegeteld, is een hoop geld maar dat maakt niet uit want de regering gooit gewoon de accijns voor de benzine en diesel weer wat omhoog en het probleem is weer opgelost want laat een ding duidelijk zijn niet de gemeente Amsterdam maar wij betaalden de huldigingen van de landskampioenen die vervolgens miljoenen in de Champions League gaat verdienen …