De KA EN VE BE slaapt gewoon door

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Teams uit het amateurvoetbal worden met ingang van dit voetbalseizoen minder snel uit de competitie gehaald als spelers zich hebben misdragen, weet de NOS.

 1344339906Nik gasselte

In plaats daarvan zal de KNVB individuele spelers aanspreken op hun gedrag. Dat blijkt uit een brief die de KNVB naar de clubs heeft verstuurd. De KNVB wijzigt zijn koers vanwege reacties van verenigingen waarvan teams uit de competitie zijn gezet. Veel clubs vinden de maatregel te zwaar en de KNVB lijkt het daar dus mee eens te zijn. De bond maakte begin vorig jaar bekend dat er harder zou worden opgetreden tegen geweld op de voetbalvelden. Daarvoor moesten teams collectief bestraft worden. In de eerste zes maanden van het afgelopen voetbalseizoen haalde de KNVB 37 clubs uit de competitie. Donderdag maakt de KNVB bekend hoeveel teams het afgelopen half jaar zijn gestraft.

Bovenstaande las ik op www.tweenul.nl en als ik het goed begrijp dan gaat de bond het probleem dat spelers zich misdragen op de persoon aanpakken. Wat een onzin verkopen ze toch bij de KNVB waar ze een pasjessysteem hanteren waarbij iedere speler die geschorst is gewoon kan blijven voetballen. Wat een onbenulligheid, of arrogantie hoe je het maar noemen wilt, bij de KNVB. Nee, we straffen geen teams meer maar we gaan ons richten op het individu want dat is niet correct staat er in het persbericht. Verder staat er ook in dat de clubs de strafmaat te zwaar vinden als er een team uit de competitie gehaald wordt. Ja, natuurlijk vindt een club dat te zwaar maar volgens mij zijn het toch echt hun leden die de boel lopen verzieken. Bijna veertig clubs in de eerste helft van het seizoen en hoeveel in deel twee horen we deze week want de ervaring leert dat als het om de knikkers, lees prijzen, gaat de emoties oplopen.

Maar de bond denkt met de clubs mee en daar moeten we in dit geval niet blij mee zijn. Haal teams maar uit de competitie als er en of andere mafketel uit de bocht vliegt. Dan hebben zijn teamgenoten, die naar ik aanneem gewoon willen voetballen, namelijk alle tijd om hem even te vertellen dat hij niet meer gewenst is en kan het even niet gebeuren dat de dader in het volgende duel weer gewoon meespeelt. Weliswaar onder een andere naam maar dat maakt niet uit want het pasjessysteem is toch waterdicht.

Wat een dom besluit om dat wat je vorig jaar bent ingezet om harder op te treden tegen geweld op het voetbalveld. Een beslissing die wel past bij de tegenwoordige tijd overigens waarin iedereen graag wil scoren over de rug van een ander of door het zwaaien met de bekende honingkwast.

Wat vorig jaar met veel bombarie werd aangekondigd, en waar natuurlijk eerst eindeloos over vergaderd is, wordt hoppa van de tafel geveegd en het vizier wordt weer op het individu gericht. Een vorm van, hoe zorgen we dat we werk houden want anders staan we op straat. Iets anders kan ik niet bedenken helaas waar de heren en dames van de KA EN VE BE waarschijnlijk anders over denken. Dat is hun goed recht uiteraard maar geeft wel aan dat het geen mensen zijn die wekelijks het gras onder hun ’poten’ voelen. Want zouden ze dat wel voelen dan zouden ze het besluit waar ze vorig jaar nog vol voor gingen niet teruggedraaid hebben.

Een gemiste kans noem ik dat maar wat maakt het uit als je ergens heilig in gelooft maar wat zo lek als een mandje is. Een mandje met spelerspassen waar gewoon een willekeurige kaart uitgepakt kan worden zodat je als geschorste ‘gewoon’ kunt voetballen. En wat doen ze bij de KNVB ….. Daar slapen ze gewoon verder hoor!