De supporters van het seizoen 2011-2012

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voor de echte supporters is de zomerstop bijna weer teneinde en dan doel ik niet op degene die in de stadions of voor de buis naar hun helden kijken.

DSC01168

 Geert en Mina Dijkhuizen: Twee liefhebbers van het amateurvoetbal  foto:Jan Gerdez Zoutkamp

De echte supporters waar ik op doel zijn die van de amateurclubs. Supporters die het bij de ene club lastiger hebben dan bij de andere want bij veel clubs vertrekken er jaarlijks een groot aantal spelers maar komen er vaak ook een groot aantal voor terug.

Maar gelukkig ziet een groot gedeelte van de echte supporters na de zomerstop het merendeel van de spelers gewoon weer verschijnen, hoewel er door spelers soms van alles geroepen wordt over een mogelijk vertrek naar een andere club. Dat stemt de echte supporter vaak niet gelukkig en waarbij ik mij nog zacht uitdruk. Want vooral de oudere supporter snapt dat niet want die hoop dat alles blijft zoals het was en dat het eerste elftal zo hoog mogelijk zal eindigen. Zo hoog mogelijk eindigen is goed maar liever niet te hoog want dat maakt de trouwe supporter nerveus. Promoveren naar een hogere klasse, aan de buitenkant juicht de echte supporter met de meute mee terwijl in zijn binnenste de onzekerheid knaagt van, kunnen de jongens een hogere klasse wel aan.

Zo leeft een trouwe supporter iedere week weer mee en is hij voor iedere wedstrijd weer duidelijk in zijn commentaar, het wordt niets vandaag. Zijn commentaar betekent echter iets geheel anders want hij hoopt tot in het diepste van zijn ziel dat hij het fout heeft en de ‘boys’ het duel winnen.

De echte supporters, gelukkig ze bestaan nog en maken het amateurvoetbal steeds weer tot iets moois. Riemer Ritsema en Geert Kalfsbeek(FC LEO), Jan en Ina van der Klei(Kloosterburen), Siert Slagter( Hunsingo), Jan Reitsema, Wim Nubé, Pieke Nubé, Geert en Aaltje Schut(Eenrum) zijn nog maar enkelen die ik noem maar zonder moeite zou ik vier A-viertjes vol kunnen typen met namen van personen die ik regelmatig tegenkom op de velden.

Liefhebbers van het amateurvoetbal die het niets uitmaakt of dit nu op vijfde klasse niveau is of dat ze naar een wedstrijd in de eerste klasse staan te kijken. Liefhebbers van het amateurvoetbal die niet club gebonden zijn en  ik dus regelmatig tegenkom. Appie Zwerver, Menko en Erik Swieringa, Simon Apotheker en Roel van Dijken zijn bekend op veel velden in Noord Groningen en daarbuiten maar er zijn er twee die ik nog regelmatiger tegenkom.

Geert en Mina Dijkhuizen kom ik zeker vijftien keer per seizoen tegen op de velden in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant, maar ook daarbuiten. Want Geert en Mina Dijkhuizen waren op 20 mei ook aanwezig in Midwolda waar Kloosterburen zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen MOVV speelde. Hoppa, gewoon in de auto en naar Midwolda voor een amateurwedstrijd in de provincie. Oprechte liefhebbers van het amateurvoetbal die Puurvoetbalonline als dé supporters van het seizoen 2011-2012 beschouwt.